Domaine Fouassier er i dag 1 av 10 vinprodusenter med tilholdssted i selve landsbyen Sancerre og den eneste produsenten som er sertifisert biodynamisk.

Historisk sett var Domaine Fouassier en liten ‘revolusjonær’ i Loire og var blant annet den første produsenten til å anvende kobber og svovel i området for å bekjempe odium og meldugg. De var også først ute med å fokusere på terroirdrevne viner og å tappe hver vinmark/jordsmonn separat.

I Sancerre driver man i litt forskjellige skoleretninger, der noen bruker svært modne druer for å vise voldsom aroma og noen lager elegente, transperange viner med vekt på jordsmonnet druene vokser i.

I 1923 deltok Gustave Fouassier i en smaking i Paris, og vinene fikk så mye oppmerksomhet at viner fra Sancerre ble for første gang kjent langt utenfor landets grenser. Familien har hele tiden investert i nye vinmarker fremfor å kjøpe inn druer og i dag drives den 57 Hektar store eiendommen av Benoit og fetteren Paul Fouassier.https://www.fouassier.fr/

Produkter

wine bottle

Hvitvin

Fouassier Sancerre Clos Paradis

75cl
Kr 493.20 pr.liter

Vinmonopolet

369.90 kr
wine bottle

Hvitvin

Fouassier Sancerre Les Grands Champs

75cl
Kr 439.87 pr.liter

Vinmonopolet

329.90 kr
wine bottle

Hvitvin

Fouassier Sancerre Les Romains

75cl
Kr 519.87 pr.liter

Vinmonopolet

389.90 kr

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.