card image
4th Rabbit

Et fantasisk spennende prosjekt mellom Adi Badenhorst og 4th Rabbit. Adi er stor Mezcal entusiast og har lenge drømt om å lage sin eget Agave brennevin. Med You Tube som veileder satte han i gang et prosjekt med sine samarbeidspartnere i Cape Town og sammen har de laget et ultralekker Agave brennevin på tradisjonelle håndverksmetoder.

card image
A.A. Badenhorst Family Wines

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika. Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet. Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre. Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

card image
Adriaan van Zyl Wines

Merk dere navnet til unge van Zyl. Adriaan er født i 1995 og har jobbet fire år i vinindustrien. Tre av disse årene i Swartland, først hos David & Nadia og nå hos Waterval Farm med Franziska og Jasper Wickens hvor han også lager sin eneste vin med druer fra Constantia. Vi er stolte over å være hans første importør.

card image
Adriano Marco E Vittorio

Vittorio e Marco Adriano er en familiedrevet vingård beliggende i San Rocco Seno d’Elvio, rett vest for Treiso, Barbaresco. Her dyrker og høster de Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Freisa og Moscato fra deres 4 vinmarker. I tillegg produserer de noen av Piemontes aller beste hasselnøtter, noe familen har gjort siden 1945. I kjelleren benyttes kun stedegen gjær, tålmodighet og ståltanker i tillegg til middels store brukte fat. Adriano er medlem av The Green Experience en sammenslutning av produsenter som fokuserer på biologisk mangfold, minimal bruk av sprøytemidler og minst mulig negativ miljø påvirkning.

card image
Altamente vinos

Altamente Vinos er det tredje og siste soloprosjektet med utspring fra trekløveret bak Azul y Garanza i Navarra. De er ustoppelige og energiske!Altamente Vinos er et lite garasjevineri der Fernando Barrena og konen María Ángeles Conesa leier en økologisk sertifisert vinmark i Jumilla på hele 900 meters høyde. Vinmarken Altamente ligger i Vallee Hoya de Torres, beliggende mellom de to fjellkejdene Sierra de la Cingla og Sierra de los Gavilanes i den nordøstlige delen av Jumilla. Her er jordsmonnet svært skrint, med svært kalkholdig jordsmonn, klimaet tøft og vinstokkene upodede og plantet som frittstående busker, såkalt en vaso / gobelet. Vinmarken inneholder en mengde ulike planter, urter og mandel- og oliventrær og strekker seg fra nord mot sør og gir grunnlag for konsentrerte frisk og fruktige monastrelldruer. Første årgang ble produsert i 2014.

card image
Ampeleia

Ampeleia, som er avledet av det greske ordet for vinstokk, er et prosjekt som ble startet av Elisabetta Foradori, Giovanni Podini og Thomas Widmann. I dag består Ampeleia av 40 hektar vinmark spredt utover en rekke forskjellige vinmarker og parseller med store individuelle forskjeller både med tanke på jordsmonn og høydemeter over havet (fra 200-600 moh.). Vinmarkene er beplantet med typiske middelhavsdruer som en gang i tiden var plantet her. Druetypene inkluderer selvfølgelig Sangiovese, men også Grenache, Carignan, Mourvedre, Alicante Bouschet, Marselan, Cabernet Franc og Merlot, hvor de siste ble beplantet på 60 tallet. I 2009 begynte konvertering til biodynamisk landbruk, for en del Ampeleia di Sopra, resten av eiendommen dyrkes økologisk og fra og med 2015 årgangen biodynamisk.

card image
Aubert & Mathieu

Jean-Charles Aubert & Anthony Mathieu er et vennepar som har realisert drømmen og visjonen om å lage autentiske viner på en miljøvennlig, naturbevarende og bærekraftig måte. For å oppnå dette samarbeider de med økologiske og miljøsertifiserte produsenter og dyrkere, de jobber for økt beplanting og mangfold, planting av trær og tilrettelegging for økt bie-bestand. Videre bruker de utelukkende sertifiserte lettvektsflasker og resirkulert innpakning i alle ledd. Foreløpig har de lykkes godt med dette og er i dag karbon nøytrale. Når det kommer til vinene står disse ikke tilbake for visjonene om en transparent og naturlig tilnærming. Her lages det saftige, autentiske og særdeles drikkevennlige viner som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og meget gode anmeldelser av blant annet Jancis Robinson, Terre du Vins og Decanter.

card image
Averæn Wines

Frøet til Averæn wines ble sådd over et bål i 2013 av de samme tre som også i sin tid startet Banshee wines i Sonoma nemlig Steve Graf, Baron Ziegler og Noah Dorrance. Sammen med den høyt respekterte og meriterte vinmakeren Adam Smith satt de opp en konstellasjon hvor de  etablerte et vineri, fikk tak i noen vinmarker og der de fant kilder til druer fra sunne (økologiske) vinmarker rundt Willamette. Første årgang ble sluppet i 2016 og bestod kun av 2015 Willamette Valley Pinot Noir. I dag er porteføljen utvidet til å inneholde en slags reserve utgave, flere enkeltvinmarksviner på Pinot Noir i tillegg å lage en rosevin, samt Chardonnay og Riesling. I dag består vinmakerteamet av Rob Fischer og Mordechai Kotler som til sammen har lang fartstid både i California, Australia og New Zealand.

card image
Avignonesi

Avignonesi har sitt navn etter familien som grunnla vinhuset. Gjennom årelang forskning og en konstant søken etter å få frem et ekte og ærlig uttrykk for Montepulciano-terroiret, har vinhuset nå sin plass blant Toscanas mest velrenommerte produsenter. I 2009 ble Avignonesi kjøpt av Virginie Saverys. Siden overtagelsen har hun jobbet med å introdusere økologisk jordbruk i vinmarkene og tilsvarende prinsipper i produksjonen. Gjennom henne har hele vinhuset fått en ny giv og energi. De jobber nå etter en filosofi hvor de gjennom vinene ønsker å få frem det unike jordsmonnet og energien fra området. Vinene har sitt særpreg fra terroiret og årgangenes variasjon. De har klart å lage sin egen, tydelige stil samtidig som de lar de ulike årgangenes subtile variasjoner i aroma, smak og karakter komme tydelig frem. Virginie har som mål å konvertere hele eiendommen til biodynamisk drift og for hver årgang å lagre bedre viner som smaker bedre og som er sunnere for kundene og som gjennom dette bedre for fremtidige generasjoner.

card image
Azul y Garanza

Azul y Garanza lager vin fra totalt 40 hektar vinmark spredt på forskjellige parseller lokalisert ved siden av ørkenområdet og naturresarvatet Bardenas Reales i Navarra, i det nordlige Spaina. Med de ekstreme naturforholdene som dette ørkenområdet har, unikt for Navarra, lager Dani Sanches Nogue, Maria Barrena og Fernando Barrena sertifiserte økologisk vin av høy klasse – uten bruk av kjemiske midler verken i vinmark eller kjeller. Spesielt Maria og Dani har med sine store erfaringer fra både Spania, Frankrike, Australia, Argentina og Sør Afrika endelig funnet sin kurs og filosofi for hvordan de ønsker vinene deres skal være Tro mot sitt opphav. Det bør også nevnes at Dani lager vin i Montsant og Maria i Catalonia.

card image
Barbacan

Barbacan er Angelo Sega og hans sønner Luca og Matteo. De dyrker og høster Nebbiolo, eller Chiavennesca som de lokale kaller den her, fra deres 6 hektar vinmarker i San Giacomo di Teglio i Valtellina, på grensen til Sveits i de italienske alpene. Alt arbeid utføre manuelt uten bruk av moderne hjelpemidler i vinmarkene. I kjelleren benyttes kun stedegen gjær, tålmodighet og noe ståltanker i tillegg til middels store brukte fat. De dyrker i all hovedsak Chiavennesca. Deres dedikasjon for arbeidet er utrolig da dette er håndverksviner på ypperste nivå.

card image
Bisol Desiderio & figli

Bisol Desiderio et Figli en av de eldste vinproduserende familiene fra Veneto, med historie tilbake til midten av 1500- tallet. I dag drives vinhuset av brødrene Antonio og Eliseo sammen med deres respektive sønner: Gianluca og Desiderio, Claudio og Alberto. Familien har 125 hektar med vinmark innenfor DOC grensene i Valdobbiadene og Treviso fordelt på 35 godt plasserte vinmarker. Flaggskipet er hele 3 hektar vinmark i de berømte Cartizze markene. Bisol Desiderio regnes som en av de aller beste produsentene av Prosecco DOC. De jobber med en overbevisning om at god Prosecco DOC blir til i vinmarken.

card image
Bod. Muga

Bodegas Muga ble i 1932 grunnlagt av Isaac Muga. Han startet med en liten bakgårdsbutikk der produksjon og salg skjedde i samme lokale og bygde det som har blitt et av Riojas mest anerkjente vinhus. I dag er det barnebarna Emanuel, Juan og Jorge som driver Bodegas Muga. Gjennom kontinuerlig arbeid med å lage viner av høy kvalitet har familien satt en ny standard for Crianza, Reserva og Gran Reserva. Blant annet lagrer de vinene sine lenger enn de fleste. De har 3 dedikerte bøkkere som lager alt som brukes av fat til vinmakingen inkludert store eikeliggere til gjæring av vinene. Vinhuset er tradisjonelt, men ikke fremmed for å ta i bruk ny teknologi. De sverger likevel til gamle prinsipper som de har gode erfaringer med. Blant annet blir all vin klaret med eggehvite. I vinmarken jobber de økologisk uten kunstgjødsel og plantevernmidler. Druerester fra produksjonen blir til kompost og brukes som næring til vinplantene.

card image
Brasserie de la Pigeonnelle

Hardouin-brødrene startet som øldistributører i Paris og etter mange års arbeid med husene Cantillon og Dupont besluttet de å begynne å produsere øl på egenhånd. Ludovic og Stéphane flyttet inn i en familieeiendom i Céré-la-Ronde, Touraine i Loire. Før produksjonen kom i gang fant de ut at med base i Loire kunne finne frem til gode, lokale korndyrkere som kunne levere alt de trengte for å lage lokalt og etterhvert økologisk øl. Starten kom i 2003 med La Loirette, en gårdstil ale laget så enkelt som mulig. Deres øl er upastaurisert, ufiltrerte og gjæret på flaske slik man opprinnelig gjorde det. Brasserie de la Pigoenelle har siden 2008 vært sertifisert økologisk, og produserer nå 80.000 liter, som er liten produksjon i en øl-skala. Dette er ølet alle naturvinprodusenter selv elsker å drikke. Vi er stolte av å kunne presentere dette  elegante ølet på det norske markedet!

card image
Ca N'Estruc

Ca n´Estruc BI er Anna Marti sitt særegne naturvinprosjekt startet i 2014 i et hjørnet av farens vineri Ca n´Estruc i landsbyen Esparreguera rett ved Barcelona. Med druer fra gamle stokker fra Montserrat fjellene håndlager hun vin i mikrokvanta fra 66-1200 flasker av den enkelte cuvee der i stor grad vinifiseres og modnes i betontanker, små amfora og demijohns. Anna jobber etter biodynamiske prinsipper, 100% manuelt og vinene tilsettes ingenting. Anna er sterkt inspirert av sin gode venn og forbilde Tom Lubbe fra Matassa, hvor han søkt og fått inspirasjon.

card image
Dott. G. Cappellano

Dott. G. Cappellano ble grunnlagt i 1870 og ble tidlig kjent for sin Barolo Chinato. ”Dottore” Giuseppe Cappellano var farmasøyt og tilskrives oppfinnelsen av Barolo Chinato, som er Barolo blandet med brennevin og maserert med kinabark, urter, krydder og sukker. Teobaldo, eller Baldo, som han ble kalt, var en foregangsmann i Piemonte og er den som har lagt grunnaget for vinhuset slik det fremstår i dag. Han kjøpte tre hektar vinmark i den berømte Gabuttimarken i Serrlaunga. Han var tidlig ute med å forkaste sprøytemidler og kunstgjødsel og jobbet svært tradisjonelt i kjelleren på tross av at mange moderne teknikker gjorde seg gjeldende i området. Baldos brennende engasjement og lidenskap gjorde at han fjernet vinmarksnavnet «Gabutti» på sine etiketter i en protest da vinmarken ble utvidet. I stedet oppførte han navnet Otin Fiorin - som betyr Fioranos hage - en ære tilegnet mannen som i alle år jobbet i Cappellanos del av Gabutti. (Dersom du leser det med liten skrift på siden av etiketten vil du likevel kunne lese at druene kommer fra marken Gabutti )Cappellano har ca. 5 hektar, der mesteparten er Gabutti fra Serrelunga og 1 hektar i nabolandsbyen Novello. Det produseres Barbera og Barolo Rupestris-Nebioli fra marker som ble plantet på 40-tallet og Barolo Pie Franco-Michet som dyrkes frem på upodede vinstokker. Teobaldo døde i februar 2009 og eiendommen drives i dag videre av sønnen Augusto som helt siden 2003 har vært med i bedriften på fulltid. Augusto fortsetter sin fars arbeid, men som Baldo selv sa fører hver ny generasjon med seg en større eller mindre revolusjon. Den største endringen er nok at nå gjæres vinene utelukkende på enten større eikeliggere eller sementtanker fra 2010, mot en blanding av sement og stål fra tidligere årganger.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.