Hvitvin

Fonterenza Bianco

Flott briljant kobbergul farge. Frisk duft av syltet sitron, fersken, appelsinzest, nøtter, urter og sitrontimian. Frisk og middelsfyldig anslag med flott fruktighet god konsentrasjon og fint tanninbitt. Svært lang og delikat ettersmak.

Italy

Vinmonopolet 319,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig, kompleks og lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Ansonica 40% , Malvasia 10% , Trebbiano 10% , Vermentino 40%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.45 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5767165
  • Vinmonopolnr13119401
  • LuktDyp strågul.
  • SmakFrisk, fruktig, kompleks og lang.
  • FargeSitrus, fersken urter, blomster og krydder. Kompleks.
  • ProdusentFonterenza Soc. Agr.
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Toscana
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Fonterenza Soc. Agr.

Om produsenten

Fonterenza er vineriet som drives av tvillingsøstrene Margherita og Francesca Padovani.

Allerede med sin debutårgang av Brunello di Montalcino 2004 kom de to på stjernehimmelen i Montalcinokretser. Siden den gang har de hvert år befestet sin posisjon ved å lage fruktige men mineralske, rike men elegante og konsentrerte men samtidig lette viner av høy klasse.

Francesca og Margherita Padovanis første møte med Fonterenza var under innhøstingen i 1976 og for tvillingsøsterne var det naturlig å overta gården og vinmarksarealet.

De plantet sine første 3 hektar vinmarker i Montalcino i 1999, siden den gang har de utvidet til 4,5 hektar i Montalcino og i tillegg utvidet med noen hektar sørøstover mot Mont Amiata og vestover mot kysten. Siden starten har de jobbet etter økologiske og biodynamiske prinsipper både i vinmark og kjeller.

Karakteristikk

Flott briljant kobbergul farge. Frisk duft av syltet sitron, fersken, appelsinzest, nøtter, urter og sitrontimian. Frisk og middelsfyldig anslag med flott fruktighet god konsentrasjon og fint tanninbitt. Svært lang og delikat ettersmak.

Jordmonn

Fra vinmarker i Capalbio 3 km fra den Toscanske kysten. Økologisk og biodynamisk dyrket på sand, jern og kalkholdig jordsmonn der markene ligger vestvendt på 100-150 moh havet. Stokkene er ca 60 år gamle.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, druene avstilkes og presse forsiktig før spontangjæring i ståltanker med to dagers maserasjon. Vinen renner av skallene og gjærer ferdig. 13 mnd med modning, hvorav 5 mnd i 27 hl fat og deretter 8 mnd i betongtanker. Tappet ute filtrering. 4200 flasker produsert.

Druetyper

Ansonica 40% , Malvasia 10% , Trebbiano 10% , Vermentino 40%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.