Jean Paul Brun er vinrebellen som virkelig fikk til noe stort. Allerede da han tok over de fire hektarene med familievinmark ved inngangen til 80-tallet var målet hans å lage stedstypiske viner uten bruk av triks og tilsetninger. Etter over 40 år som vinbonde og vinmaker kan vi trygt si at han har lykkes.


Fra få og små vinmarker til Cruer med klasse

Da Jean-Paul startet å lage vin var vinmarkene få og små. Gjennom stadige gjennomtenkte oppkjøp av ulike marker både i sør og nord kunne han utvide antallet cuveer, ikke bare av hoveddruen gamay, men også chardonnay og pinot noir. Vinmakingen er tydelig inspirert av klassisk burgundtradisjon. Drueklaser avstilkes, vinen spontangjæres, maserasjonstiden er relativt lang og modningen gjøres i tanker av betong eller i store, brukte fat – aller helst en kombinasjon av disse. Ved landsbyen Charnay-en-Beaujolais, der han bor og halvparten av markene ligger, er det kalkrik jord. For appellasjonene i nord som Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og Saint Amour har disse variasjon over granitt- og skiferholdig jordsmonn. Felles for alle disse vinmarkene er høy gjennomsnittsalder på vinstokken som sikrer lav avkastning og flott konsentrasjon.

Vindmøllen

En av vinmarkene han er særlig glad i, er en spesiell del av vindmølle appellasjonen– Moulin a Vent. Med sine 717 hektar er den områdets fjerde største og kanskje den mest berømte av de såkalte cruene i Beaujolais. Appellasjonen er stor og naturlig delt opp i mindre navngitte marker eller climats. La Rochelle er en slik og Moulin a Vents aller beste. Marken ligger midt i appellasjonen mot vestlig side. Du kan forvente at vin herfra er fast, fruktig, dyp, kompleks og særs lagringsdyktig og Moulin a Vent La Rochelle fra Jean Paul Brun er ikke noe unntak.

Jean Paul Brun Moulin a Vent La Rochelle 2018

Druene kommer fra granittholdig (rosa) jordsmonn med årer av mangan. Parsellen ligger i bratte skråninger ca 250 meter over havet. Vinstokkene har en snittalder på 65 år og er plantet som frittstående busker (gobelet) med svært høy plantetetthet.

Vinen er laget av 100% gamay som håndplukkes, sorteres og avstilkes før pressing. Mosten spontangjæres i betong med et par ukers skallkontakt. Vinen modnes videre i rundt et år i store brukte fat og betong før den tappes med svært lav mengde svovel.

Karakteristikk

Flott duft av røde mørke bær, pepper og fiol. Kompleks. Tett, frisk og saftig med flott frukt og god struktur. Floral duft med hint av moreller og røde bær. Svært delikat med lang og kompleks avslutning. Prøv til det meste av lyst kjøtt, nydelig til vilt med alder. Tåler minst 10 års modning fra årgang.

Pris kr 359,90

Vinen er tatt inn på polet som et partikjøp på 1800 flasker fordelt 140 butikker i kategori 6 for Rødt og Mørkt og kategori 4 for Lyst og Lett.

Vinen er tilgjengelig på polet fra torsdag 3. februar.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.