Om produsenten
Fanny Sabre er på tross av sin unge alder blitt en oppsiktsvekkende respektert og kultaktig produsent i det patrialske Burgund.
Etter at Fannys far gikk bort i 2000 har hun og moren drevet familidomainet videre dog med hjelp fra blant annet Phillipe Pacalet.
I dag er det Fanny som styrer 100 % det 5 hektar store domainet fra sin nye kjeller i hjertet av Pommard. Med over 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appelasjoner, samt at hun driver en liten kafe og romutleie i Pommard har hun hendene fulle.
Alle vinmarkene er drevet etter naturlige / økologiske prinsipper og det samme kan man si om kjellerarbeidet. Fanny gjør så lite hun kan i kjelleren og bruker i dag 100 % hele klaser for sine røde viner og hun modner vinene i hovedsaklig 400 liters og for det meste brukte og delvis noen nye fat. Stilene er ytterst feminin og delikat og svært terroirdrevet.
Karakteristikk
Lys transparent burgunderrød. Svært flott og dyp duft av kirsebær, jordbær og kalkmineraler. Særdeles saftig men samtidig strukturert med innsmigrende og delikat tekstur. Fruktige toner mot jordbær bringebær og kalkmineraler, lang kompleks avslutning.
Jordmonn
Clos des Renardes er en 2 hektar fantastisk vinmark som ligger situert rett under skogsområdet i Beaune. 2016 er Fannys første årgang fra en vinmark hun tok over i 2015. Klassisk jordsmonn med med kalkholdig leire. Stokkene er fra 40-50 år gamle og ligger sørøst vendt midt i åsen.
Produksjonsmetode
100 % hele klaser presses i pneumatiske presser, vinen spontangjærer i store klassiske fat før de modner i både 500 og 228 liters fat i ca 15 mnd. Vinene tappes ufiltrert. Svovelmengden er fornuftig og hun tapper med ca 40 mg/l
Druetyper
Pinot Noir 100%