Produsent
Domaine Les 4 Vents
Om produsenten
Domaine Les 4 Vents ligger i kommunen Mercurol i hjertet av Crozes-Hermitage appellasjonen og drives av de to søstrene Lucie Fourel og Nancy Cellier. Eiendommen ble etablert av deres bestefar og foreldre som begge solgte alle druene til kooperativet i Tain l’Hermitage.
Lucie, som blant annet har gått læretid hos Vincent Paris, tok over 4 hektar i 2006 og laget de første vinene i 2010 under navnet Domaine Lucie, før søsteren Nancy ble med i 2014 og skiftet navn til Domaine Les 4 Vents.
De har nå tatt over de resterende hektarene til sine pensjonerte foreldre og eiendommen er nå på 10 hektar beplantet med 90 % Syrah og 10 % Marsanne og Roussanne fra 10-50 år gamle stokker. Domainet er sertifisert økologisk og vinifikasjonen tar sikte på å gjenspeile voksested.
Vinifiaksjonen skjer utelekkedne med stedegen gjær, delvis bruk av hele klaser og uten bruk av tilsetninger, filtrering eller sulfitt . Modningen skjer i stål- og sement tanker eller store brukte fat på 600 liter, såkalte demi-muids. Kun minimale doser med sulfitt tilsettes ved tapping.
Domaine Les 4 Vents er ny og spennende produsent som lager særdeles tiltalende viner med et tydelig særpreg som har fått flotte anmeldelser av John Livingstone-Learmoth.
Karakteristikk
Svært flott dyp blålilla farge. Fantastisk nese av mørke og røde bær, fiol, pepper, potet, kamfer. Svært saftig med frisk sødmefull frukt fra årgangen, likevel med en flott kjølighet og markant tanninstruktur
Jordmonn
Kalkholdig leire fra to parseller i Mercurol, «Les Chassis» og «Saint Jaimes».
Område
Crozes-Hermitage er den største AOC'en i Nord-Rhône med 1100 ha. Området har flere like forutsetninger som i Hermitage, men vinmarkene ligger ofte på flatere terreng og vinstilen er som regel lettere og fruktigere. Distriktet har tidvis ujevn kvalitet på sine viner. De beste produsentene derimot lager tette, fruktige og kraftige viner som nærmer seg Hermitage i kvalitet og tåler en lagringstid på 5-8 år og mer for de aller beste. De hvite vinene er ofte fruktige med blomster aromaer som unge, men blir mer mineralske med alder.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, avstilket presset og spontanfermentert med ca 12-15 dager maserasjon, modnet i 6 mnd i betong tanker. Tappet ufiltrert og uten klaring.