Rødvin

Barbacan Valtellina Superiore Docg Valgella Pizaméj

Dyp flott ungdommelig burgunder rød farge. Fantastisk presis, elegant og kompleks nese av røde og mørke bær, blå blomster, mineraler og skogbunn. Svært flott i munnen med klokkeren frukt, delikat munnfølelse, faste emn fine tanniner og lang sitrende avslutning. Fantastisk vin til spekemat, kraftig pasta, god italiensk pizza, kalv, lam, okse og med tiden vilt.

Italy

Vinmonopolet 519,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Ost
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk fruktig og fyldig med fast struktur og god lengde.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chiavennasca 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5623889
  • Vinmonopol12342601
  • LuktDyp mørk rubinrød.
  • SmakFrisk fruktig og fyldig med fast struktur og god lengde.
  • FargeAroma av mørke og røde bær, fioler, gammelt treverk.
  • ProdusentBarbacan
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Lombardia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Barbacan

Om produsenten

Barbacan er Angelo Sega og hans sønner Luca og Matteo. De dyrker og høster Nebbiolo, eller Chiavennesca som de lokale kaller den her, fra deres 6 hektar vinmarker i San Giacomo di Teglio i Valtellina, på grensen til Sveits i de italienske alpene.

Alt arbeid utføre manuelt uten bruk av moderne hjelpemidler i vinmarkene. I kjelleren benyttes kun stedegen gjær, tålmodighet og noe ståltanker i tillegg til middels store brukte fat. De dyrker i all hovedsak Chiavennesca. Deres dedikasjon for arbeidet er utrolig da dette er håndverksviner på ypperste nivå.

Karakteristikk

Dyp flott ungdommelig burgunder rød farge. Fantastisk presis, elegant og kompleks nese av røde og mørke bær, blå blomster, mineraler og skogbunn. Svært flott i munnen med klokkeren frukt, delikat munnfølelse, faste emn fine tanniner og lang sitrende avslutning. Fantastisk vin til spekemat, kraftig pasta, god italiensk pizza, kalv, lam, okse og med tiden vilt.

Jordmonn

Fra Cruen Pizamej, plantet på 1940-tallet i den ytterste delen av Valgella sub-sonen i Valtellina. Vinmarken ligger på 480-500 moh i bratte terraserte skråninger med høy andel sand og skifer, rik på gneiss, granitt og quartz.

Område

Området Valtellina ligger nord i Lombardia mot den sveitsiske grensen og strekker seg fra byen Ardenno nær Como i vest til Tirano i øst. I dag er det ca 850 ha vinmarker under appellasjonene DOC Rosso di Valtellina, DOCG Valtellina Superiore, og DOCG Sforzato (Sfursàt) di Valtellina. Superioreområdet dekker fem geografiske sub-soner: Maroggia, Sassella, Grumello, Inferno og Valgella. Det er per i dag bare 50 produsenter som selv tapper egen vin. Chiavennasca er det lokale navnet på Nebbiolo, og den skal utgjøre minst 90% i vinene. Andre druer er Rossola, Pignola og Brugnola. Vinmarkene som ligger mellom 300-800 moh er ofte terrasserte og kan minne om Mosel med bratte skråninger bestående av en mix av skifer, granitt leire og grus. Klima er spesielt med varm vår, svært varm sommer og store temperaturvariasjoner. Dette gir lang vekstsesong og fantastisk eterisk parfyme.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, spontanfermentert og modnet tank og store fat i 12 md. Tappes uten filtrering eller klaring.

Druetyper

Chiavennasca 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.