Hvitvin

A.A. Badenhorst Skool Steen

Frisk, fyldig og flott vin med duft av sitrus, fersken, blomster og en røykaktig mineralitet. Balansert og fruktig hele veien med super syre og delikat fyldighet. Vinen passer til det meste av fisk og skalldyr, lyst kjøtt, spekemat og grønnsaker. Topp vin til retter med sopp. Drikker fint i dag, men vil utvikle seg positivt i 7-10 år.

South Africa

Vinmonopolet 383,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 10/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og konsentrert, fruktig og mineralsk. Lang og kompleks.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chenin Blanc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr-
  • Vinmonopolnr12660401
  • LuktLys strågul.
  • SmakFrisk og konsentrert, fruktig og mineralsk. Lang og kompleks.
  • FargeFrisk duft av sitrus, lime, papaya, urter og mineraler.
  • ProdusentA.A. Badenhorst Family Wines
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

A.A. Badenhorst Family Wines

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.

Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Karakteristikk

Frisk, fyldig og flott vin med duft av sitrus, fersken, blomster og en røykaktig mineralitet. Balansert og fruktig hele veien med super syre og delikat fyldighet. Vinen passer til det meste av fisk og skalldyr, lyst kjøtt, spekemat og grønnsaker. Topp vin til retter med sopp. Drikker fint i dag, men vil utvikle seg positivt i 7-10 år.

Jordmonn

Fra enkeltvinmarken Skool som ble plantet i 1968 på gården Kalmoesfontein som ligger på nordsiden av Paardeberg-fjellet. Jordsmonnet på den 0,5 ha store plotten består av nesten bare av hovedsakelig granitt med noe sandholdig jord. Marken er svært lavt ytende og gir kun 20-22 hl/ha. 2019 er første årgang.

Område

Swartland er et stort område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, hele klaser presset, spontanfermentert og modnet i et stortbrukt fat i 14 md. 1200 flasker produsert.

Druetyper

Chenin Blanc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.