Domaine Les 4 Vents drives av søstrene Lucie Fourel og Nancy Cellier. Eiendommen ligger i kommunen Mercurol i hjertet av Crozes-Hermitage appellasjonen og ble etablert av deres bestefar og foreldre som tidligere solgte druene til kooperativet i Tain l’Hermitage.

Lucie, som blant annet har gått læretid hos Vincent Paris, tok over 4 hektar i 2006 og laget de første vinene i 2010 under navnet Domaine Lucie, før søsteren Nancy ble med i 2014 og skiftet navn til Domaine Les 4 Vents.

De har nå tatt over de resterende hektarene til sine pensjonerte foreldre og eiendommen er nå på 10 hektar beplantet med 90 % Syrah og 10 % Marsanne og Roussanne fra 10-50 år gamle stokker. Domainet er sertifisert økologisk og vinifikasjonen tar sikte på å gjenspeile voksested.

Vinifiaksjonen skjer utelekkedne med stedegen gjær, delvis bruk av hele klaser og uten bruk av tilsetninger, filtrering eller sulfitt . Modningen skjer i stål- og betongtanker eller store brukte fat på 600 liter, såkalte demi-muids.

Domaine Les 4 Vents er ny og spennende produsent som lager særdeles tiltalende viner med et tydelig særpreg som har fått flotte anmeldelser av John Livingstone-Learmoth.

Produkter

wine bottle

Rødvin

Dom. Les 4 Vents Saint Jaimes Crozes-Hermitage

75cl
Kr 653.20 pr.liter

Vinmonopolet

489.90 kr
wine bottle

Rødvin

Les 4 Vents Crozes-Hermitage

75cl
Kr 559.87 pr.liter

Vinmonopolet

419.90 kr

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.