Clos du Jaugueyron ble til i 1898 da to svært gamle parseller på totalt 60 are (0,6 hektar) i byen Cantenac ble slått sammen til en eiendom. Parsellene som ble kalt « Grand Jaugueyron » og « Petit Jaugueyron » var plantet med en rekke ulike Bordeaux druer.

Eiendommen har siden 1993 vært i Michel Thérons eie og har siden den gang ekspandert til nesten 7 hektar fordelt på 16 ulike parseller og inkluderer noen av det beste grusholdige jordsmonnet i Macau og Arsac.

Michel Theron som opprinnelig er fra Minervois driver i dag eiendommen sammen med sin samboer Stéphanie Destruhaut. De lager tre til fire viner årlig, hvorav av en Haut-Medoc og to til tre viner fra Margaux, der de to sistnevnte kommer fra tilsammen 2,71 hektar.

Stéphanie og Michel driver eiendommen etter økologiske og biodynamiske metoder og er fra og med 2012 årgangen sertifisert via AB og Demeter fra 2015. Alt arbeidet i vinmark foregår manuelt og tilnærmingen i kjelleren er svært forsiktig. Kun hele bær presses, fermentering kun med stedegen gjær i små tanker av betong 30-80 hl, forsiktig bearbeidelse av most og druer og nennsom bruk av fat gir ekstraordinære viner.

Deres engasjement og dedikasjon for naturlig tilnærming i både vinmark og kjeller har løftet Clos du Jaugueyron opp til å bli et av de mest spennende produsentene i regionen. Stilen på vinene er svært klassisk, med delikat og elegant struktur samtidig som vinene har usedvanlig klokkeren og flott frukt.

Produkter

wine bottle

Rødvin

Clos du Jaugueyron Haut-Medoc

75cl
Kr 613.20 pr.liter

Vinmonopolet

459.90 kr
wine bottle

Rødvin

Clos du Jaugueyron Margaux

75cl
Kr 1,159.87 pr.liter

Vinmonopolet

869.90 kr
wine bottle

Rødvin

Clos du Jaugueyron Margaux Nout

75cl
Kr 853.20 pr.liter

Vinmonopolet

639.90 kr

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.