Om produsenten
Frøet til Averæn wines ble sådd over et bål i 2013 av de samme tre som også i sin tid startet Banshee wines i Sonoma nemlig Steve Graf, Baron Ziegler og Noah Dorrance.
Sammen med den høyt respekterte og meriterte vinmakeren Adam Smith satt de opp en konstellasjon hvor de etablerte et vineri, fikk tak i noen vinmarker og der de fant kilder til druer fra sunne (økologiske) vinmarker rundt Willamette. Første årgang ble sluppet i 2016 og bestod kun av 2015 Willamette Valley Pinot Noir.
I dag er porteføljen utvidet til å inneholde en slags reserve utgave, flere enkeltvinmarksviner på Pinot Noir i tillegg å lage en rosevin, samt Chardonnay og Riesling. I dag består vinmakerteamet av Rob Fischer og Mordechai Kotler som til sammen har lang fartstid både i California, Australia og New Zealand.
Karakteristikk
Flott briljant strågul. Duftera av kamille, sitrusskall og tropiske aromaer. Flott friskt og fyldig anslag med smaker av friske gule epler, moden sitrus, kaffirlime og tørket ananas. Vinen er rik, fyldig og konsentrert men samtidig stram med fint saltaktig avslutning..
Jordmonn
Ca. en tredjedel fra hhv Sonoma Coast, Russian River og Carneros AVAs. Sonoma Coast-delen er et utvalg fra Marine Layer-vinene inkludert Bohemian, Heintz, Gaps Crown og Marine Layer Estate. Russian River-komponenten er basert på Old Wente kloner plantet på Goldridge-jord (maritim sand, leire). Siste andel fra en kjølig Carneros-plot på grus med direkte maritim påvirkning fra San Francisco Bay.
Område
Sonoma County ligger nord for San Francisco og grenser til Stillehavets kystlinje, og er en av de mest anerkjente vinregionene i California. Denne ekspansive voksende regionen (omtrent dobbelt så stor som nabolandet Napa Valley) produserer noen av de fineste eksemplene på vin i California, hvor varierte klimatiske og geografiske forhold gjør det mulig å dyrke et mangfoldig utvalg av druer. Faktisk er det over 60 druesorter dyrket i Sonoma Wine Country, spredt over de 19 forskjellige appellasjonene.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra ulike vinmarker, presset før spontangjæring i ståltanker og 75 % i franske eikefat 228-500 l. 80 % har gjennomgått malolaktisk gjæring. Modning 10 md. i brukte og 30% nye franske fat (Damy, Cavin, and Tremeaux). Battonage er kun utført en gang i måneden.
Druetyper
Chardonnay 100%