Rødvin

Terroir Sense Fronteres Guix Vermell

Fantastisk dyp duft av bjørnebær, bringebær, jordbær, bergamott, pepper, lakris, urter og mineraler. Saftig og bærpreget med fast munnfølelse, samt flott syrestruktur og usedvanlig flotte tanniner. Svært lang, frisk og kompleks avslutning. Drikk til det meste av kjøtt, gjerne vilt, kalv og elg, prøv med forseggjorte gryter og god spekemat. Drikk i dag, men lagre gjerne i 20-30 år.

Spain

Vinmonopolet 2 290,00 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Kompleks smak av mørke og røde bær, krydder, urter og kalkmineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Garnacha 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr-
  • Vinmonopolnr11683101
  • LuktDyp mørk rød.
  • SmakKompleks smak av mørke og røde bær, krydder, urter og kalkmineraler.
  • FargeKompleks duft av mørke og røde bær, krydder, urter og kalkmineraler.
  • ProdusentTerroir Sense Fronteres
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Terroir Sense Fronteres

Om produsenten

Terroir uten grenser. Bare navnet forteller hva vinmaker og eier Dominik Huber ønsker å lage i Priorat. Viner som sprenger grenser for hva man har trodd har vært mulig i området. Dominik lager delikate og finesse pregede viner fra et område som i en lang periode er og har vært preget av alkohol- og eikepregede viner.

Siden starten i 2001 har Dominik funnet de beste og eldste plottene i stupbratte åssider der de hundre år gamle vinstokkene gjerne vokser på terrasser som klamrer seg fast til et særdeles skrint jordsmonn. Kun muldyr, esler og folk med klatresko kommer seg frem her.

For å utrykke det han ønsker i vinene sine har Dominik kastet ut de små eikefatene og kun beholdt de store. Bygget sement tanker til gjæring og modning. Disse grepene har gjort at vinene til Terrori al Limit er usedvanlige lekre, ærlige, uspanske, ekstremt konsentrerte og fruktdrevne.

Druene som benyttes er Garnatxa, Cariñena, Pedro Ximénez, Muscat d'Alexandria, Macabeu og Garnatxa Blanca. I dag regnes huset som kanskje det beste og mest grensesprengende huset i Spania.

Fra 2015 årgangen startet Dominik i gang prosjektet Terroir Historic der de kjøper økologiske druer, vinifiserer og modner i sement tanker etter gamle tradisjoner. Fra og med 2017 årgang er Terroir Sense Fronteres satt ut i livet med viner fra Montsant!!

Karakteristikk

Fantastisk dyp duft av bjørnebær, bringebær, jordbær, bergamott, pepper, lakris, urter og mineraler. Saftig og bærpreget med fast munnfølelse, samt flott syrestruktur og usedvanlig flotte tanniner. Svært lang, frisk og kompleks avslutning. Drikk til det meste av kjøtt, gjerne vilt, kalv og elg, prøv med forseggjorte gryter og god spekemat. Drikk i dag, men lagre gjerne i 20-30 år.

Jordmonn

Fra den 4 hektar store nabovinmarken til Les Manyes i Montalts, som ligger 800 moh. Stokkene er ca 75 år gamle. Spektakulær vinmark på kalkholdig rød leire og krystallisert gips som ligger vestvendt.

Område

Vakre og spektakulære Montsant i sørlige Catalonia kretser som en hestesko rundt Priorat, men har tydelig egen identitet. De fleste vinmarkene ligger på ca. 450 moh. i dalsider i berglendt landskap, vekslende med olivenlunder og skogkledde åser. Jordsmonnet veksler mellom kalkholdig leire og forvitret granitt og skifer. Hoveddruene er de stedegne Garnacha (Tinta og Peluda) og Cariñena, Garnacha Blanca og Macabeo. Likevel er det plantet en god del internasjonale grønne og blå druer som ofte supplerer de lokale sortene. Montsant fik DO status så sent som i 2002 etter å ha hatt status som en velrenommert del av Tarragona

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra enkeltvinmark på 800 moh, 75 år gamle stokker. Hele klaser gjæret over ca 7-8 dager og modnet i de samme terracotta amforaene laget av leire. Kun 1200 fl. produsert.

Druetyper

Garnacha 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.