Rødvin

Terroir al Limit Arbossar

Fantastisk flott nese av bjørnebær, bringebær, kirsebær, roser pepper, lakris, ferske grønne urter og litt spicy mineraler. Saftig og bærpreget med fast munnfølelse, samt flott syrestruktur og flotte fine tanniner. Lang, frisk og kompleks avslutning. Drikk til det meste av godt grillet kjøtt, prøv med forseggjorte gryter og god spekemat. Drikk i dag, men lagre gjerne i 15-20 år.

Spain

Vinmonopolet 819,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Terroir al Limit

Om produsenten

Terroir uten grenser. Bare navnet forteller hva vinmaker og eier Dominik Huber ønsker å lage i Priorat. Viner som sprenger grenser for hva man har trodd har vært mulig i området.

Dominik lager delikate og finesse pregede viner fra et område som i en lang periode er og har vært preget av alkohol- og eikepregede viner. Siden starten i 2001 har Dominik funnet de beste og eldste plottene i stupbratte åssider der de hundre år gamle vinstokkene gjerne vokser på terrasser som klamrer seg fast til et særdeles skrint jordsmonn. Kun muldyr, esler og folk med klatresko kommer seg frem her.

For å utrykke det han ønsker i vinene sine har Dominik kastet ut de små eikefatene og kun beholdt de store. Bygget sement tanker til gjæring og modning. Disse grepene har gjort at vinene til Terrori al Limit er usedvanlige lekre, ærlige, uspanske, ekstremt konsentrerte og fruktdrevne.

Druene som benyttes er Garnatxa, Cariñena, Pedro Ximénez, Muscat d'Alexandria, Macabeu og Garnatxa Blanca. I dag regnes huset som kanskje det beste og mest grensesprengende huset i Spania. Fra 2015 årgangen er Dominik i gang med sitt nye prosjekt Terroir Historic der de kjøper økologiske druer, vinifiserer og modner i sement tanker etter gamle tradisjoner.

Karakteristikk

Fantastisk flott nese av bjørnebær, bringebær, kirsebær, roser pepper, lakris, ferske grønne urter og litt spicy mineraler. Saftig og bærpreget med fast munnfølelse, samt flott syrestruktur og flotte fine tanniner. Lang, frisk og kompleks avslutning. Drikk til det meste av godt grillet kjøtt, prøv med forseggjorte gryter og god spekemat. Drikk i dag, men lagre gjerne i 15-20 år.

Jordmonn

Fra en nordvendt 1,6 hektar stor vinmark i Torroja del Priorat plantet 1910, ligger 350-450 moh. Stokkene er min. 90 år gamle. Stupbratte vinmarker på skifer og granitt som ligger nordvendt. Avkastningen er på ca 16 hl/ha og produksjonen på rundt 4500 flasker.

Område

Priorat ligger en trekvarters kjøretur syd for Barcelona i den nordlige delen av Spania. Området er i dag kun en av to områder i landet som har DOC (DOQ på katalansk) og har et ekstremt jordsmonn bestående av skifer, granitt og kvarts. Vinmarkene er svært bratte og ligger ofte terrasserte og mange av disse har over 100 år gamle stokker.

Produksjonsmetode

Håndplukket fra 90 år gamle stokker. Hele klaser spontanfermenteres i gjærkar på mellom 20-28 grader Celsius. Når første del er gæret ferdig presses druene og vinen gjærer ferdig uten skallkontakt. Modnet i betong i 16 mnd.

Druetyper

Cariñena 100%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4447223
  • Vinmonopol3506601
  • LuktDuft av røde og mørke bær, fiol, lakris og mineraler.
  • SmakIntens, frisk, fruktig mot skogsbær, lakris og mineraler. Lang.
  • FargeRubinrød.
  • ProdusentTerroir al Limit
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Intens, frisk, fruktig mot skogsbær, lakris og mineraler. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cariñena 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.