Produsent
Domaine Tariquet
Om produsenten
Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa. Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for. Tariquet er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvitviner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. At Tariquet er et "domaine" betyr at all vin og brennevin er laget av druer de dyrker selv, og at produksjon, tapping og modning skjer på eiendommen. Det store engasjementet for miljø og sosiale forhold gjenspeiles i sertifiseringer som HVE (Haut Valeur Environnementale = høy miljøverdi), CSR /RSE (samfunnsansvars) og OCACIA /ISO sertifisering (landbrukssektor).
Karakteristikk
Montreur d'Ours har en kompleks duft av sitrusfrukt, sitrusskall, fersken, appelsinblomst, aprikos, vanilje og krydder. Svært fyldig og rik, med bløtt anslag med flott fruktpreg, viskøs og imponerende munnfølelse med svært lang ettersmak. På tross av naturlig høyt alkoholnivå er den elegant og delikat. Fantastisk som avec!
Jordmonn
I hovedsak kalkholdig leire med grus.Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene.
Område
Domaine Tariquet holder til i den Sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne. Vinmarkene dyrkes etter Lutte Raisonnée prinsippet. Det betyr at de i praksis jobber økologisk. Gress mellom vinrankene bidrar til et godt mikroklima samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Her brukes kun økologisk kompost. Når de står i fare for å miste avlingen bruker de i nødsfall biologiske nedbrytbare sprøytemidler, utover dette sprøytes det ikke. Denne cuvéen hyller forfedrene til Grassa-Artaud-familien, opprinnelig fra Ercé, en liten landsby i Ariège-fjellene, ved foten av Pyreneene, som opprettholdt tradisjonen til Montreur d'Ours. I 1912 kjøpte de Domaine Tariquet i Gascogne, som hadde produsert Armagnac siden 1683. Mange forskjellige elementer brukes for den endelige blenden der lagringstid varierer fra 10-40 år.
Produksjonsmetode
Tradisjonell destillasjon i vedfyrt Alambic destillasjonsapparat matet med ved dagen rundt for å sikre jevnt og stabilt kvalitet. Tappet i original styrke på 228 og 400 liters lettbrente eikefat fra Allier.
Montreur d'Ours er en unik Bas-Armagnac Hors d'Âge, blendet av fat med Plant de Graisse, Ugni Blanc og Baco med alder mellom 10 til 20 år.
Druetyper
Ugni Blanc 15%
, Baco 15%
, Graisse 70%