Rødvin

A.A. Badenhorst Secateurs Secateurs Vintage Red Wine

Flott rød farge. Vinen er lett parfymert med røde og mørke bær, blomster og pepper. I munnen viser den veldig frisk og flott moden rødbærsfruktighet, med fin friskhet og modne tanniner. Saftig og fast på en gang. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, fugl eller krydret mat.

South Africa

Vinmonopolet 189,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Bløt og ørlite sødmefull, preg av mørke bær og svale urter, svakt bitter ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsault 40% , Grenache 10% , Shiraz 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 5.2 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4131181
  • Vinmonopolnr1695601
  • LuktDyp rød.
  • SmakBløt og ørlite sødmefull, preg av mørke bær og svale urter, svakt bitter ettersmak.
  • FargeAroma med preg av røde og mørke bær, innslag av mynte, urter og litt fat.
  • ProdusentA.A. Badenhorst Family Wines
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

A.A. Badenhorst Family Wines

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.

Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Karakteristikk

Flott rød farge. Vinen er lett parfymert med røde og mørke bær, blomster og pepper. I munnen viser den veldig frisk og flott moden rødbærsfruktighet, med fin friskhet og modne tanniner. Saftig og fast på en gang. Prøv sammen med retter av rødt kjøtt, fugl eller krydret mat.

Jordmonn

Mesteparten av druene kommer fra egne vinmarker i Kalmoesfontein eller nabomarker som ligger på nordsiden av Paardeberg-fjellet. Nær vineriet er forskjellige druetyper plantet om hverandre på granittholdig jordsmonn, noe på skifer og leire. Alle vokser som frittstående uirrigerte planter.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Produsjonsmetode

Druene håndhøstes. Delvis avstilking og delvis hele drueklaser spontangjæres i betongkar og store brukte fat med ca 2 ukers maserasjon, modnet i store 50 hl fat og betongtanker i ca 9 mnd. Tappes med minimal filtrering.

Druetyper

Cinsault 40% , Grenache 10% , Shiraz 50%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.