Rødvin

A.A. Badenhorst Ringmuur Cinsault

Fra vinmarken de kaller Le Clos - da dette er en inngjerdet vinmark med gamle stokker Cinsault. Nesten Burgundsk i stilen med flott bærpreg, blomster og suveren tekstur. Saftig elegant stil med stor lengde. Prøve til kalv, letter vilt og lyst kjøtt. Tim Atkin MW, 95/100

South Africa

Vinmonopolet 418,60 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og saftig med god tekstur og bitt. Kompleks og lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsault 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6071070
  • Vinmonopolnr11683301
  • LuktLys rød.
  • SmakFrisk, fruktig og saftig med god tekstur og bitt. Kompleks og lang.
  • FargeDuft av roser, røde bær, ferske urter, krydder. Kompleks.
  • ProdusentA.A. Badenhorst Family Wines
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa , Swartland , Swartberg
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

A.A. Badenhorst Family Wines

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.

Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Karakteristikk

Fra vinmarken de kaller Le Clos - da dette er en inngjerdet vinmark med gamle stokker Cinsault. Nesten Burgundsk i stilen med flott bærpreg, blomster og suveren tekstur. Saftig elegant stil med stor lengde. Prøve til kalv, letter vilt og lyst kjøtt. Tim Atkin MW, 95/100

Jordmonn

Fraen inngjerdet enkeltvinmark Ringmuur aka Les Clos plantet på granittholdig jordsmonn i 1963 på Kalmoesfontein, Paardeberg. Ligger sørøstvendt og er på 0,5 hektar.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Produsjonsmetode

Håndhøstete druer spontangjæres som hele klasser med en delvis karbonmaserasjon. Videre modning i gamle store fat i rundt 12mnd før tapping uten filtrering.

Druetyper

Cinsault 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.