Om produsenten
Generasjonsskiftet i La Morra.
Etter å ha dyrket og solgt druer over fem tiår tok søskenparet Michele og Sabina Reverdito over driften etter faren Silvano og etablerte Az. Agr. Reverdito i 2000.
I dag eier de imponerende 22 hektar med toppvinmarker i La Morra, Serralunga, Monforte d’Alba og Verduno. Vinhuset produserer foreløpig fem ulike Cruér og en standard Barolo, flotte barbera og nebbiolo viner, Verduno Pelaverga og sjeldenheten Nascetta.
Filosofien deres er tuftet på nennsomt arbeide i vinmarkene med økologisk filosofi der de også er medlem av den lokale miljøsertifiseringen The Green Experience. I kjelleren brukes det en miks av ståltanker, botti og mindre fat som etterhvert fases ut. Reverdito kan karakteriseres som en tradisjonell produsent med tydelig terroir fokus.
Karakteristikk
Briljant granatrød. Kompleks og innsmigrende duft med klar og flott aroma av røde og mørke bær, kastanje, krydder og fioler. Fyldig, fast og fruktig likevel elegant smak med en flott struktur, i samsvar med duften. Lang avslutning med flotte tanniner. Trenger luft, gjerne i en karaffel. Drikker fint i dag, men vil fint tåle mange år i en god kjeller.
Jordmonn
La Serra er en legendarisk MGA (Menzione Geografica Aggiuntiva) eller Cru som ligger i La Morra. Denne marken ligger på 400-440 moh med jordsmonn av med en del sand og en del leirholdig mergel med sør-vest vendt eksponering. De to plottene Reverdito har ble kjøpt i 2013 og utgjør 0,5 hektar.
Produksjonsmetode
Håndhøstet og avstilket, spontangjæret i koniske botte med 30-40 dager skallkontakt (submerged cap), modnet i 3000 liters tine (slavonsk eikefat) i 3,5 år. Flaskemodnet i min. 6 mnd. ca 2800 flasker produsert.