Rødvin

A.A. Badenhorst Ramnasgras Cinsault

Flott lys farge med lilla kant. Den dufter av røde hagebær og blomster. I munnen er den veldig leskende, floral og viser en flott fruktkvalitet. Prøv sammen med retter av lys kjøtt, småvilt eller for seg selv. Nytes best lett avkjølt.

South Africa

Vinmonopolet 459,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sødmefull bærfrukt, fine tanniner, lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsault 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4439550
  • Vinmonopolnr3593001
  • LuktLys rød, lilla kant.
  • SmakSødmefull bærfrukt, fine tanniner, lang avslutning.
  • FargeDuft av røde bær og moden frukt.
  • ProdusentA.A. Badenhorst Family Wines
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

A.A. Badenhorst Family Wines

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.

Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Karakteristikk

Flott lys farge med lilla kant. Den dufter av røde hagebær og blomster. I munnen er den veldig leskende, floral og viser en flott fruktkvalitet. Prøv sammen med retter av lys kjøtt, småvilt eller for seg selv. Nytes best lett avkjølt.

Jordmonn

Fra enkeltvinmarken Ramnasgras plantet på granittholdig jordsmonn i 1956 (offisilelt 1964) i Kalmoesfontein, Paardeberg. Ligger sørøstvendt og er på 1,6 hektar.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Produsjonsmetode

Håndplukket og sortert, nedkjølt over natten, hele drueklaser spontangjærer i store eikekar, fottråkkes og presses over i foudre, modner i 12 mnd før vinen tappes ufiltrert. 5200 flasker. Vinmarken plantet i 1964.

Druetyper

Cinsault 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.