Produsent
Brasserie de la Pigeonnelle
Om produsenten
Hardouin-brødrene startet som øldistributører i Paris og etter mange års arbeid med husene Cantillon og Dupont besluttet de å begynne å produsere øl på egenhånd.
Ludovic og Stéphane flyttet inn i en familieeiendom i Céré-la-Ronde, Touraine i Loire. Før produksjonen kom i gang fant de ut at med base i Loire kunne finne frem til gode, lokale korndyrkere som kunne levere alt de trengte for å lage lokalt og etterhvert økologisk øl. Starten kom i 2003 med La Loirette, en gårdstil ale laget så enkelt som mulig.
Deres øl er upastaurisert, ufiltrerte og gjæret på flaske slik man opprinnelig gjorde det. Brasserie de la Pigoenelle har siden 2008 vært sertifisert økologisk, og produserer nå 80.000 liter, som er liten produksjon i en øl-skala
Dette er ølet alle naturvinprodusenter selv elsker å drikke. Vi er stolte av å kunne presentere dette elegante ølet på det norske markedet!
Karakteristikk
Resultatet er et lyst mot gyllent, overgjæret og ufiltrert øl. Salamandre Pur Malt er har en flott delikat nese av humle og malt med en touch av blomster og honning. Et middels til fyldig øl som med flotte bobler, avdempet og kledelig frukt fra humle og lang ettersmak med pen råvaresødme og fin behagelig bitterhet. Nytes godt alene eller er super kombinasjon med kalde kjøttretter som tartar, lyst kjøtt, fjærkre, gode pølser og spekemat.
Produksjonsmetode
Tradisjonell overgjæret prosess, med annengangs fermentering i flaske.