Produsent
Brasserie de la Pigeonnelle
Om produsenten
Hardouin-brødrene startet som øldistributører i Paris og etter mange års arbeid med husene Cantillon og Dupont besluttet de å begynne å produsere øl på egenhånd.
Ludovic og Stéphane flyttet inn i en familieeiendom i Céré-la-Ronde, Touraine i Loire. Før produksjonen kom i gang fant de ut at med base i Loire kunne finne frem til gode, lokale korndyrkere som kunne levere alt de trengte for å lage lokalt og etterhvert økologisk øl. Starten kom i 2003 med La Loirette, en gårdstil ale laget så enkelt som mulig.
Deres øl er upastaurisert, ufiltrerte og gjæret på flaske slik man opprinnelig gjorde det. Brasserie de la Pigoenelle har siden 2008 vært sertifisert økologisk, og produserer nå 80.000 liter, som er liten produksjon i en øl-skala
Dette er ølet alle naturvinprodusenter selv elsker å drikke. Vi er stolte av å kunne presentere dette elegante ølet på det norske markedet!
Karakteristikk
Loirette er et vakkert lys, overgjæret, ufiltrert øl. Det er en frisk og delikat tørsteslukker, som er moderat humlet. Det er en øl laget for å drikke akkurat som vinene vi tar inn. Det er den typen øl å starte natten med. Eller avslutte den. Eller kanskje en gang i midten. En øl som kan nytes med friskt råvarepreg av maltet bygg, flotte små kremede bobler, avdempet og kledelig frukt fra humle og lang ettersmak. Nytes alene eller med fisk, lyst kjøtt og spekemat.
Produksjonsmetode
Overgjæret produksjonsprosess, stil saison farmhouse ale.