Rødvin

Idiart Loire Pinot Noir

Mørk burgunder. Duft av modne kirsebær, røde bær, hint av blomster og mineraler. Frisk, saftig kirsebærfrukt, med fine saftige tanniner og frisk avslutning. Delikat og flott vin som fint kan nytes til lysere kjøttyper som kalv og fjærkre (kylling og and), grønnskasbaserte retter eller alene.

Vinmonopolet 229,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Maison Idiart

Om produsenten

Nicolas Idiart, er ikke bare grunnlegger av Maison Idiart men også vinmakeren til nesten alle vinene i porteføljen. Nicolas delte tidlig lidenskapen til vin med sin far og bestefar. Han ble uteksaminert fra Bordeaux, Blanquefort, bare 19 år gammel som yngste uteksaminerte vinmaker noensinne! Som født i Loire ble det naturlig for ham å jobbe i Chinon, Touraine og Muscadet, men senere også i Australia og New Zealand. Etter mange år som flying winemaker og etter hvert vinkonsulent flyttet han "hjem" til Bordeaux for å gjenoppta vinproduksjon med håndverkstilnærming. I dag lager han mindre og større partier med håndlagde viner fra Frankrikes mange kriker og kroker. I tillegg til alle hans prosjekter hjelper han gode venner med å selge dere viner både under egen og Maison Idiarts etiketter. Ikke minst har han vært en foregangsfigur med Key Kegs som han allerede har jobbet med siden 2018. Stilen på vinene er alltid stedstypiske og druenære og alltid med fokus på bærekraftighet.

Karakteristikk

Mørk burgunder. Duft av modne kirsebær, røde bær, hint av blomster og mineraler. Frisk, saftig kirsebærfrukt, med fine saftige tanniner og frisk avslutning. Delikat og flott vin som fint kan nytes til lysere kjøttyper som kalv og fjærkre (kylling og and), grønnskasbaserte retter eller alene.

Jordmonn

Fra 15-46 år gamle stokker på et kalkholdig jordsmonn i området Haut-Poitou, rett nor for byen Poitiers seks mil sør for Chinon. Stokkenen dyrkes bærekraftig og ligger på svært kalkholdig jordsmonn.

Produksjonsmetode

Håndhøstet fra vinmarker med alder på 15-46 år på et kalkholdig jordsmonn. Avstilket, fem dager kaldmaserasjon, lett presset før spontangjæring og maserasjon i ismå åpne ståltanker over i 12 dager. Malolaktisk gjæring skjer i brukte fat med 8 mnd modning på bunnnfallet, før tapping med minimal filtrering.

Druetyper

Pinot Noir 100%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6296487
  • Vinmonopol15835101
  • LuktDuft av modne kirsebær, røde bær, hint av blomster og mineraler.
  • SmakFrisk, saftig kirsebærfrukt, myke tanniner, lang ettersmak.
  • FargeMørk burgunder.
  • ProdusentMaison Idiart
  • Årgang*2022
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Loire
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, saftig kirsebærfrukt, myke tanniner, lang ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.47 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.