Om produsenten
Nicolas Idiart, er ikke bare grunnlegger av Maison Idiart men også vinmakeren til nesten alle vinene i porteføljen. Nicolas delte tidlig lidenskapen til vin med sin far og bestefar. Han ble uteksaminert fra Bordeaux, Blanquefort, bare 19 år gammel som yngste uteksaminerte vinmaker noensinne! Som født i Loire ble det naturlig for ham å jobbe i Chinon, Touraine og Muscadet, men senere også i Australia og New Zealand. Etter mange år som flying winemaker og etter hvert vinkonsulent flyttet han "hjem" til Bordeaux for å gjenoppta vinproduksjon med håndverkstilnærming. I dag lager han mindre og større partier med håndlagde viner fra Frankrikes mange kriker og kroker. I tillegg til alle hans prosjekter hjelper han gode venner med å selge dere viner både under egen og Maison Idiarts etiketter. Ikke minst har han vært en foregangsfigur med Key Kegs som han allerede har jobbet med siden 2018. Stilen på vinene er alltid stedstypiske og druenære og alltid med fokus på bærekraftighet.
Karakteristikk
Dyp og flott rødlilla. Frisk duft av kirsebær, røde og mørke bær, blomster, urter og mineraler. Saftig og frisk med god fylde, preg av kirsebær, blåbær, bringebær, fine tanniner. Super saftig vin til lettere retter av kjøtt, fjærkre og svin. Nytes fint alene.
Jordmonn
Fra kalkholdig og høyereliggende vinmarker i Cabardes.
Område
Dette er druer fra kjølige vinmarker i Languedoc-Roussillon ved foten av Montagne Noire og vokser blant bratte klipper, viltvoksnede urter og pinjetrær. Havets kjølige vinder kjøler ned vinmarkene og gir en lang flott modning.
Produksjonsmetode
Druene kommer fra høyereliggende vinmarker utenfor Carcassonne. Stokkene er ca 25 år gamle og vokser på kalkholdig jord. Håndhøstet og presset før gjæring og modning 6 mnd i ståltanker.
Druetyper
Pinot Noir 100%