Om produsenten
Azul y Garanza lager vin fra totalt 40 hektar vinmark spredt på forskjellige parseller lokalisert ved siden av ørkenområdet og naturresarvatet Bardenas Reales i Navarra, i det nordlige Spaina.
Med de ekstreme naturforholdene som dette ørkenområdet har, unikt for Navarra, lager Dani Sanches Nogue, Maria Barrena og Fernando Barrena sertifiserte økologisk vin av høy klasse – uten bruk av kjemiske midler verken i vinmark eller kjeller.
Spesielt Maria og Dani har med sine store erfaringer fra både Spania, Frankrike, Australia, Argentina og Sør Afrika endelig funnet sin kurs og filosofi for hvordan de ønsker vinene deres skal være Tro mot sitt opphav. Det bør også nevnes at Dani lager vin i Montsant og Maria i Catalonia.
Karakteristikk
Svært flott lys rød farge med flott duft av bringebær, jordbær, solmoden rips, fersken, urter og blomster. Frisk, fruktig saftig og delikat med fint bitt. Utrolig delikat tekstur, drikkbarhet og penstruktur. Drikk lett avkjølt til lyse kjøttretter, grillmat, svin, grønnsaksretter og spekemat.
Jordmonn
Fra vinmarken San Isidro del Pinar som ligger nordvest for Bardenas Reales og pre Pyreenene på 550 moh på kalkholdig leire med tynn toppjord. Gjennomsnittlig 40 år gamle stokker.
Område
Distriktet Navarra strekker seg over hele den sørlige halvdelen av regionen Navarra. Vinmarkene ligger ved foten av Pyreneene, ned mot Ebros dalføre. Navarra var tidligere mest kjent for sine roséviner, men har i seinere år også produsert røde og hvite kvalitetsviner De mest beplantede røde druene er Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Merlot, mens de hvite er Viura og Garnacha Blanca. Klimaet er kontinentalt med varme, tørre somre og kalde vintre.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, avstilket, spontan samgjæring (grønne og røde druer) over 12 dager med skallkontakt i betongtanker. Modnet i leir amfora i 6 mnd og tappet uten filtrering.
Druetyper
Garnacha 70%
, Garnacha Blanca 30%