Hvitvin

Muller-Koeberle Symbiose

Transparent sløret lys burgunderrød. Intens duft av fersken, druer, blomster, sitrus, urter og mineraler. Smaker intenst av ferske bær, fersken, druer og urter, svært lang og kompleks ettersmak.

Vinmonopolet 299,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Lyst kjøtt
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Intens og frisk, fruktighet mot druer og lyserøde bær, lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Gris 20% , Riesling 20% , Pinot Blanc 15% , Auxerrois 15% , Muscat Frontignan 15% , Gewürztraminer 15%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6069629
  • Vinmonopolnr14519301
  • LuktLys rødrosa, sløret.
  • SmakIntens og frisk, fruktighet mot druer og lyserøde bær, lang.
  • FargeDuft av druer, muskat druer, urter og fersken.
  • ProdusentMuller-Koeberle
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt -
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Muller-Koeberle

Om produsenten

Annerledes Alsace er vel den mest treffsikre beskrivelsen på Muller-Koeberle - med sine tegnede etiketter laget av en tatovør og et innhold i flaskene som virkelig skiller seg ut. Etter å ha drevet konvensjonelt i tre generasjoner tok David og Marianne Koeberle over familiens 27 hektar med vinmarker i landsbyen Saint Hippolyte i 2005. Tidlig konverterte de til økologisk og biodynamisk praksis, men fant ut at dette ikke var nok. Derfor startet de med en mengde tiltak for å øke det biologiske mangfoldet i markene samtidig som de satt i gang med både permakultur og agroskogbruk. Denne tankegangen manifesteres blant annet i den fantastiske oransjevinen Symbiose. Fra 2019 har de laget flere viner etter de relativt strikte prinsippene til Vin Methode Nature og Autentico har plukket ut fem av disse. Det som kanskje imponerer aller mest er renheten og energien i disse nydelige naturvinene!

Karakteristikk

Transparent sløret lys burgunderrød. Intens duft av fersken, druer, blomster, sitrus, urter og mineraler. Smaker intenst av ferske bær, fersken, druer og urter, svært lang og kompleks ettersmak.

Jordmonn

Dette er en spesiell vin fra en enkeltvinmark som er koplantert på granittholdig jordsmonn, omgitt av trær og skog og vekster. Naturlig balanse i alle ledd fra vinmark til kjeller.

Område

Saint-Hippolyte ligger rett ved foten av Haut Koenigsbourg og er en typisk vinproduserende landsby som er spesielt kjent for Rouge de Saint Hippolyte (Pinot Noir) med egen appellasjon. Landsbyen hører til Ribeauvillé-Riquewihr regionen i det sentrale Alsace- bare noen kilometer nord for Colmar. De beste vinmarkene ligger på 250-400moh i skråningene mot Vosges i vest.

Produsjonsmetode

En hektar med de ulike druene er koplantert. Håndhøstet og kofermentert med 6 dagers skallkontakt før pressing, modnet 6 mnd på bunnfall før tapping uten filtrering.

Druetyper

Pinot Gris 20% , Riesling 20% , Pinot Blanc 15% , Auxerrois 15% , Muscat Frontignan 15% , Gewürztraminer 15%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.