Produsent
Muller-Koeberle
Om produsenten
Annerledes Alsace er vel den mest treffsikre beskrivelsen på Muller-Koeberle - med sine tegnede etiketter laget av en tatovør og et innhold i flaskene som virkelig skiller seg ut. Etter å ha drevet konvensjonelt i tre generasjoner tok David og Marianne Koeberle over familiens 27 hektar med vinmarker i landsbyen Saint Hippolyte i 2005. Tidlig konverterte de til økologisk og biodynamisk praksis, men fant ut at dette ikke var nok. Derfor startet de med en mengde tiltak for å øke det biologiske mangfoldet i markene samtidig som de satt i gang med både permakultur og agroskogbruk. Denne tankegangen manifesteres blant annet i den fantastiske oransjevinen Symbiose. Fra 2019 har de laget flere viner etter de relativt strikte prinsippene til Vin Methode Nature og Autentico har plukket ut fem av disse. Det som kanskje imponerer aller mest er renheten og energien i disse nydelige naturvinene!
Karakteristikk
Lys gulrosa, lett sløret med intens duft av sitrus, druer, roseblader og mineraler. Kompleks nese. Intens og frisk smak med fruktighet mot fersken, druer og fersken, lang avslutning. Prøv til kraftige fiskeretter, lyst kjøtt kylling og bakte grønnsaker.
Jordmonn
Fra lieu-dit "Schlossreben", her er alle stokkenen såkalt vieilles vignes med alder over 40 år. Granitt og kiselholdig jord med leire og mergel.
Område
Saint-Hippolyte ligger rett ved foten av Haut Koenigsbourg og er en typisk vinproduserende landsby som er spesielt kjent for Rouge de Saint Hippolyte (Pinot Noir) med egen appellasjon. Landsbyen hører til Ribeauvillé-Riquewihr regionen i det sentrale Alsace- bare noen kilometer nord for Colmar. De beste vinmarkene ligger på 250-400moh i skråningene mot Vosges i vest.
Produksjonsmetode
Håndplukket, presset før co-fermentering i ståltank med 5 dager skallkontakt, modnet 6 mnd på ståltank, tappet ufiltrert.
Druetyper
Riesling 30%
, Gewürztraminer 70%