Om produsenten
Bodegas Muga ble i 1932 grunnlagt av Isaac Muga. Han startet med en liten bakgårdsbutikk der produksjon og salg skjedde i samme lokale, og bygde det som har blitt et av Riojas mest anerkjente vinhus.
I dag er det barnebarna Emanuel, Juan og Jorge som driver Bodegas Muga. Gjennom kontinuerlig arbeid med å lage viner av høy kvalitet har familien satt en ny standard for Crianza, Reserva og Gran Reserva. Blant annet lagrer de vinene sine lenger enn de fleste.
De har 3 dedikerte bøkkere som lager alt som brukes av fat til vinmakingen inkludert store eikeliggere til gjæring av vinene. Vinhuset er tradisjonelt, men ikke fremmed for å ta i bruk ny teknologi. De sverger likevel til gamle prinsipper som de har gode erfaringer med. Blant annet blir all vin klaret med eggehvite. I vinmarken jobber de økologisk uten kunstgjødsel og plantevernmidler. Druerester fra produksjonen blir til kompost og brukes som næring til vinplantene.
Karakteristikk
Dyp mørk rød ungdommelig farge. Fruktig og dyp duft av mørke og røde bær, blomster, hint av fatkrydder. Fyldig friskt anslag av rødbærsfrukt og noe kirsebær, delikat fatpreg. Bra fyldighet og flott syre. Lang ettersmak. Prøv til det meste av rødt kjøtt, vilt, grill og selvfølgelig lam.
Jordmonn
Tempranillo fra høyereliggende vinmarker i i Rioja Alta (530-600 moh) og Garnacha fra de høyeste delene av Rioja Oriental (Ausej,Tudelilla, Ocón 550-90 moh).
Alluvialt og magert jordsmonn som gir lav avkastning!
Område
Bodegas Muga holder til i det nordlige Spania i distriktet Rioja Alta. Vineriet og kjelleren ligger ved området «Barrio de Estacion» rett utenfor byen Haro. Rioja Alta er anerkjent som den beste delen av Rioja og vinmarkene ligger høyere her enn i de to andre områdene Riova Baja og Rioja Alavesa. Bodegas Muga eier 220 ha vinmark i Rioja Alta og har langtidsleie og kontroll med ytterligere 120 ha, noe som sikrer dem jevn tilgang på godt druemateriale. Området er først og fremst kjent for rødvin men det produseres i økende grad også rosévin, hvitvin og musserende vin.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra kjølige vinmarker, avstilket, spontan separat alkoholgjæring. Modning i 2. og 3. gangs brukte fat av amerikansk og fra fransk eik (ca 60/40).. Blendet og modnet i store eikeligger i min. 3 mnd før tapping.
Druetyper
Tempranillo (Tinto del Pais) 65%
, Garnacha 35%