Produsent
Muchada-Leclapart
Om produsenten
Albariza i flaske. Smak på ordet og smak på vinen. Palomino (og Muscat) uten tilsetninger eller påvirkning av flor, bare et nydelig uttrykk av druer og voksested.
Hos Alejandro Muchada og hans kompanjong David Leclapart lages det terroir-drevne viner så fulle av salin mineralitet og tekstur som en vin kan få. Fra tre plotter på tilsammen 3,6 hektar i Sanlucar de Barrameda i Jerez jobber Ale hver dag i de kalkholdige vinmarkene etter biodynamiske prinsipper.
I kjelleren følges prinsippet om minimal påvirkning av materialet for å beholde energien og nyansene. Sammen tryller duoen frem unike viner laget med utrolig presisjon og magisk munnfølelse.
Siden den første årgangen i 2014 er Muchada-Leclapart trukket frem som en fremtidens produsenter av blant annet Luis Gutiérrez, J. Robinson og Jamie Goode. Deres tilstedeværelse på de fleste av Spanias topprestauranter forteller mye om deres posisjon og suksess.
Karakteristikk
Lys briljant gyllengul. Utrolig delikat og flott duft av saltaktige mineraler, steinfrukt, delikate gjæraromar med hint av spanske mandler og ferske oliven. Nydelig anslag av steinfrukt med nydelig fløyelsaktig tekstur, masse salt- og havaktige mineraler og stor lengde. Nydelig vin til saltmat og sjømat, supper og lyst kjøtt.
Jordmonn
Fra plotten Viña La Platera Joven del Pago Miraflores på 0,5 hektar. Jordsmonner består av kalkstein “albariza” og leirholdig kalkstein“lustrillos”. Marken ligger rett ved havet og er vestvendt. Stokkene her består av en miks av 20 år gamle Palomino California og 60 år gamle stokker Palomino fra massale selection.
Område
Vinmarkene til Muchada-Leclapart ligger Sanlucar de Barrameda den nord-vestligste av byene i Jerez-triangelet. Miraflores er den mest historiske av alle såkalte Pago og mest kjent fra Manzanilla produksjon. I tillegg har de en plott i en Pago kalt Abulagar rett ved byen Chipoina rett sørvest for Sanlucar på mer sand. Det mest kjente jordsmonnet området er Albariza som er svært kalkholdig leire, men noe mindre distinkt enn Jerez. I tillegg er det mer fuktig her og kjøligere enn naboen i øst. Palomino druen den mest dyrkede sorten før Pedro Ximenes og Moscatel de Alejandría.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, direkte presset over 3-4 timer, spontanfermentert i kledde tanker, modnet 15 md. på bunnfall i tank. Tappet uten filtrering. 12 mnd i flaske før sluppet.