Om produsenten
Nicolas Idiart, er ikke bare grunnlegger av Maison Idiart men også vinmakeren til nesten alle vinene i porteføljen. Nicolas delte tidlig lidenskapen til vin med sin far og bestefar. Han ble uteksaminert fra Bordeaux, Blanquefort, bare 19 år gammel som yngste uteksaminerte vinmaker noensinne! Som født i Loire ble det naturlig for ham å jobbe i Chinon, Touraine og Muscadet, men senere også i Australia og New Zealand. Etter mange år som flying winemaker og etter hvert vinkonsulent flyttet han "hjem" til Bordeaux for å gjenoppta vinproduksjon med håndverkstilnærming. I dag lager han mindre og større partier med håndlagde viner fra Frankrikes mange kriker og kroker. I tillegg til alle hans prosjekter hjelper han gode venner med å selge dere viner både under egen og Maison Idiarts etiketter. Ikke minst har han vært en foregangsfigur med Key Kegs som han allerede har jobbet med siden 2018. Stilen på vinene er alltid stedstypiske og druenære og alltid med fokus på bærekraftighet.
Karakteristikk
Lys strågul farge. Frisk behagelig duft av sitron, grape og fersken med snev av stikkelsbær og hylleblomst. Frisk og fruktig i munnen med flott munnfølelse og lang krisp avslutning. Drikker fodt alene, men fungerer flott til fisk, slklldyr, grønnskasretter og spekemat.
Produksjonsmetode
Fra 35 år gamle stokker på sandholdig leire. Høstet og presset med noen timer skallkontakt for best aromatisk uttrykk. Spontan gjæring i betong med modning på bunnfallet i minimum 5 mnd
Druetyper
Sauvignon Blanc 100%