Musserende

Leclerc Briant Le Clos des Trois Clochers 1Er Cru Brut Zero

Lys briljant stårgul med fine små bobler. Ekstremt flott og intens nese mot røyk, flint sitrus, hvite blomster, noe autolyse og kalkminerlaer. Frisk fruktig og svært intens vin med fantatsisk dybde og flott mousse. Lang og delikat avslutning.

France

Vinmonopolet 1 799,00 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Leclerc Briant

Om produsenten

Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.

Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.

Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne. Jestin har vært med helt siden 2008.

I dag har huset ca 14 hektar med topp klassifiserte vinmarker der det meste er klassifisert som Grand Cru (Mailly, Le Mesnil) og Premier Cru (Hautvillers, Cumières, Mareuil sur Aÿ, Bisseuil, Rilly la Montagne, Villers-Allerand and Trépail). I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.

En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.

Karakteristikk

Lys briljant stårgul med fine små bobler. Ekstremt flott og intens nese mot røyk, flint sitrus, hvite blomster, noe autolyse og kalkminerlaer. Frisk fruktig og svært intens vin med fantatsisk dybde og flott mousse. Lang og delikat avslutning.

Jordmonn

Fra en 0,4 hektar stor plot plantet på 1960-tallet i 1er Cru Villers-Allerand. Selve jordsmonnet er mikset etter at en stor bombe i andre verdenskrig lagde et 40 meter bredt og 15 meter dypt krater. Jordsmonnet er selvfølgelig særdeles kalkholdig med en del grus og noe leire.

Område

Villers-Allerand har Premier Cru status og først og fremst dyrket med Pinot Meunier og Pinot Noir, men det er dyrket ca 24 ha med Chardonnay ut av totalt 132 ha. Stilen er frisk og fast.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, presset og spontanfermentert i fat og keramikk hvor vinen også gjennomgår malolaktisk gjæring. Ligger på lees i ca 9 mnd i fat frem til flasketapping i juli 2018. Vinen gjennomgår så andregangsgjæring og bunnfallsmodning i flaske i ca. 4,5 år før degorgering, 1 g/l dosage. 1600 flasker laget.

Druetyper

Chardonnay 100%

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5995576
  • Vinmonopol11497801
  • LuktMarkante kalkmineraler, røyk, sitrus, blomster, grønne epler, brioche.
  • SmakFrisk, fruktig og med god dybde. Lang avslutning.
  • FargeLys strågul.
  • ProdusentLeclerc Briant
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Champagne
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og med god dybde. Lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.