Musserende

Leclerc Briant Le Clos des Trois Clochers 1Er Cru Brut Zero

Lys briljant stårgul med fine små bobler. Ekstremt flott og intens nese mot røyk, flint sitrus, hvite blomster, noe autolyse og kalkminerlaer. Frisk fruktig og svært intens vin med fantatsisk dybde og flott mousse. Lang og delikat avslutning.

France

Vinmonopolet 1 699,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og med god dybde. Lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5995576
  • Vinmonopolnr11497801
  • LuktLys strågul.
  • SmakFrisk, fruktig og med god dybde. Lang avslutning.
  • FargeMarkante kalkmineraler, røyk, sitrus, blomster, grønne epler, brioche.
  • ProdusentLeclerc Briant
  • Årgang*2015
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Leclerc Briant

Om produsenten

Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.

Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Nye Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.

Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne.

I dag har huset ca 10 hektar med topp klassifiserte vinmarker. I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.

En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.

Karakteristikk

Lys briljant stårgul med fine små bobler. Ekstremt flott og intens nese mot røyk, flint sitrus, hvite blomster, noe autolyse og kalkminerlaer. Frisk fruktig og svært intens vin med fantatsisk dybde og flott mousse. Lang og delikat avslutning.

Jordmonn

Fra en 0,4 hektar stor plot plantet på 1950-tallet. Selve jordsmonnet er mikset etter at en stor bombe i andre verdenskrig lagde et 40 meter bredt og 15 meter dypt krater. Jordsmonnet er selvfølgelig særdeles kalkholdig med en del grus og noe leire.

Område

Villers-Allerand har Premier Cru status og først og fremst dyrket med Pinot Meunier og Pinot Noir, men det er dyrket ca 24 ha med Chardonnay ut av totalt 132 ha. Stilen er frisk og fast.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, presset og spontanfermentert i fat hvor vinen gjennomgår malolaktisk gjæring og ligger på lees i ca 9 mnd frem til flasketapping i juli 2016. Vinen gjennomgår så andregangsgjæring og bunnfallsmodning i flaske i min. 38 mnd før degorgering, ingen dosage.

Druetyper

Chardonnay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.