Om produsenten
Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.
Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Nye Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.
Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne.
I dag har huset ca 10 hektar med topp klassifiserte vinmarker. I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.
En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.
Karakteristikk
Dyp briljant gul farge med små fine bobler. Intens floral duft med markante kalkmineraler, videre duft av fersken røde epler, roseblader og sitrus. Svært kompleks og flott i munnen med flott mousse, stor dybde og konsentrasjon og elegant syrestruktur. Særdeles lang og balansert.
Jordmonn
Fra to plotter med ca 40-50 år gamle stokker på ren kalkholdig jord, med noe leire på toppen. Markene ligger sørøstlig vendt
Område
Hautvillers i Grande Vallée de Marne regnes som Champagnens vugge da det var hjemstedet til den berømte munken Dom Perignon, en benediktinermunk som arbeidet med vinproduksjon og som sies å ha utviklet champagnemetoden. Landsbyen har 1er Cru status og først og fremst dyrket med Pinot Meunier og Pinot Noir. De fleste markene ligger sydvendt. Det er totalt dyrket 290 hektar her og Pinot Noir er dominerende med ca 190 hektar.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, presset og spontanfermentert i fat hvor vinen gjennomgår malolaktisk gjæring og ligger på lees i ca 9 mnd frem til flasketapping i juli 2017. Vinen gjennomgår andregangsgjæring og bunnfallsmodning i flaske i min. 4,5 år inntil degorgering, dosage 1,8 g/l.
Druetyper
Pinot Noir 100%