Musserende

Leclerc Briant Les Basses Prieres Hautvillers 1Er Cru

Dyp briljant gul farge med små fine bobler. Intens floral duft med markante kalkmineraler, videre duft av fersken røde epler, roseblader og sitrus. Svært kompleks og flott i munnen med flott mousse, stor dybde og konsentrasjon og elegant syrestruktur. Særdeles lang og balansert.

France

Vinmonopolet 1 599,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og rik, lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5646468
  • Vinmonopolnr11497701
  • LuktStrågul.
  • SmakFrisk, fruktig og rik, lang avslutning.
  • FargeDuft av kalkmineraler, brioche, røde bær, epler blomster og sitrus.
  • ProdusentLeclerc Briant
  • Årgang*2014
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Champagne
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Leclerc Briant

Om produsenten

Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.

Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Nye Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.

Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne.

I dag har huset ca 10 hektar med topp klassifiserte vinmarker. I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.

En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.

Karakteristikk

Dyp briljant gul farge med små fine bobler. Intens floral duft med markante kalkmineraler, videre duft av fersken røde epler, roseblader og sitrus. Svært kompleks og flott i munnen med flott mousse, stor dybde og konsentrasjon og elegant syrestruktur. Særdeles lang og balansert.

Jordmonn

Fra to plotter på 0,2 ha med ca 40-50 år gamle stokker på ren kalkholdig jord, med noe leire på toppen. Markene ligger sørøstlig vendt

Område

Hautvillers i Grande Vallée de Marne regnes som Champagnens vugge da det var hjemstedet til den berømte munken Dom Perignon, en benediktinermunk som arbeidet med vinproduksjon og som sies å ha utviklet champagnemetoden. Landsbyen har 1er Cru status og først og fremst dyrket med Pinot Meunier og Pinot Noir. De fleste markene ligger sydvendt. Det er totalt dyrket 290 hektar her og Pinot Noir er dominerende med ca 190 hektar.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, presset og spontanfermentert i fat hvor vinen gjennomgår malolaktisk gjæring og ligger på lees i ca 8 mnd frem til flasketapping i juli 2015. Vinen gjennomgår så andregangsgjæring og bunnfallsmodning i flaske i min. 3 år inntil degorgering, dosage 2 g/l.

Druetyper

Pinot Noir 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.