Musserende

Leclerc Briant Grand Blanc Grand Cru Blanc De Blancs

Dyp briljant gul farge med små fine bobler. Intens floral duft med markante kalkmineraler, videre duft av fersk kvernet smør, mandel, roseblader, lakris og sitrus. Svært kompleks og flott i munnen med stor dybde og konsentrasjon Avize sine eleganse og Cramants markante men elegante syrestruktur. Flott fruktighet mot sitrus og fine sekundæraromaer av fatfermentering og bunnfallskontakt. Særdeles lang og balansert.

France

Vinmonopolet 1 849,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Leclerc Briant

Om produsenten

Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.

Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.

Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne. Jestin har vært med helt siden 2008.

I dag har huset ca 14 hektar med topp klassifiserte vinmarker der det meste er klassifisert som Grand Cru (Mailly, Le Mesnil) og Premier Cru (Hautvillers, Cumières, Mareuil sur Aÿ, Bisseuil, Rilly la Montagne, Villers-Allerand and Trépail). I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.

En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.

Karakteristikk

Dyp briljant gul farge med små fine bobler. Intens floral duft med markante kalkmineraler, videre duft av fersk kvernet smør, mandel, roseblader, lakris og sitrus. Svært kompleks og flott i munnen med stor dybde og konsentrasjon Avize sine eleganse og Cramants markante men elegante syrestruktur. Flott fruktighet mot sitrus og fine sekundæraromaer av fatfermentering og bunnfallskontakt. Særdeles lang og balansert.

Jordmonn

En 0,5 hektar stor plott med 40 år gamle stokker i den nordlige delen av Cramant og en 0,3 hektar plott i Avize. Begge sørøstvendte vinmarker i skråning med et svært kalkholdig jordsmonn.

Område

Cramant er en av Cotes de Blancs beste Grand Cruer og består av 350 hektar vinmark. Vinene fra Cramant preges ofte av eleganse og dybde med uttalt kremet følelse. Avize har en utrolig flott finesse med tydelige kalkmineraler.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, presset og spontanfermentert i fat hvor vinen gjennomgår malolaktisk gjæring og ligger på lees i ca 9 mnd frem til flasketapping i juli 2014. Vinen gjennomgår så andregangsgjæring og bunnfallsmodning i flaske i 5,5 år inntil degorgering som skjer uten dosage eller tilsetninger av sulfitt.

Druetyper

Chardonnay 100%

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5395603
  • Vinmonopol11411601
  • LuktKompleks nese av brioche, kalkmineraler, sitrus, eple og blomster.
  • SmakFrisk, fruktig og konsentrert, god dybde. Lang.
  • FargeGyllen.
  • ProdusentLeclerc Briant
  • Årgang*2014
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Champagne
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fruktig og konsentrert, god dybde. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.