Om produsenten
Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.
Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Nye Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.
Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne.
I dag har huset ca 10 hektar med topp klassifiserte vinmarker. I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.
En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.
Karakteristikk
Ekstermt flott mineralpreg meddelikat duft av norske epler, sitrus blomster, sitrus, sitrongress, ferske mynteblader, brioche og hint av ingefær. Meget fine behagelige bobler med flott frukt og heftig struktur. Fruktig og tørr med særdeles god lengde. Nyt som aperitif, til fisk og skalldyr, god spekemat og lyse kjøttyper.
Jordmonn
Druene kommer fra en 1 hektar parsell i Premier Cru landsbyen Chamery i flotte åssider med topp nord østlig eksponering og gamle stokker på kalkholdig jordmonn ispedd sand.
Produksjonsmetode
Fra 40 år gml. stokker i Chamery. Håndplukket, spontan alkoholgjæring i fat, 9 mnd modning og malolaktisk gjæring i fat. Tappet på flaske i juni året etter aktuell høst (2015) før 2. gangsgjæring i flaske med min. 36 md på bunnfall i flaske. Ingen dosage.
Druetyper
Pinot Meunier 100%