Rødvin

Le Ragnaie Troncone Rosso Toscano

Svært flott kjølig og delikat sangiovese med tydelig kirsebær, røde bær, blomster og urter. Saftig, frisk og bærpreget frukt med særdeles god syre struktur og faste men modne tanniner. Lang og kompleks. Topp vin til kalv, bistecca, salami, og kraftigere pastaretter. Kun 14.000 flasker produsert.

Italy

Vinmonopolet 269,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fyldig og fruktig vin med saftig bærpreg og fine tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sangiovese 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5040845
  • Vinmonopolnr8334701
  • LuktDyp rødlilla.
  • SmakFrisk, fyldig og fruktig vin med saftig bærpreg og fine tanniner.
  • FargeIntens duft av rød og mørke bær, blomster, salvie og mineraler.
  • ProdusentLe Ragnaie
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Le Ragnaie

Om produsenten

Ragnaie drives av ekteparet Riccardo og Jennifer Campinoti som på relativt kort tid har løftet eiendommen opp på toppsjiktet i Montalcino. Ragnaie driver etter økologiske og delvis biodynamiske prinsipper og er i dag sertifisert økologisk.

Le Ragnaie besitter 28 hektar med eiendom i Montalcino, hvor det dyrkes druer og oliventrær. Vinmarkene er delt opp i tre distinkte parseller i Montalcino som gir Ragnaie mulighet til å produsere tre ulike terroir av Brunello:

1. Le Ragnaie: Vinmarkene er lokalisert i sentralsonen av Montalcino og her nyter vinstokkene av den høyeste plasseringen av noen marker i området( fra 530-60 moh med en sørvestlig eksponering). Selve Ragnaie består av 4 ulike marker.

2. Petroso: Vinmarkene er lokalisert ved Scarnacuoia veien rett nedenfor for landsbyen Montalcino, som er en del av den eldste vinmarkssonen i området. Her ligger markene på 380 moh og er omgitt av eikeskog.

3. Castelnuovo dell'Abate: Vinmarkene er lokalisert i den sørlige delen av Montalcino, plassert i front av Amiata fjellet.

Karakteristikk

Svært flott kjølig og delikat sangiovese med tydelig kirsebær, røde bær, blomster og urter. Saftig, frisk og bærpreget frukt med særdeles god syre struktur og faste men modne tanniner. Lang og kompleks. Topp vin til kalv, bistecca, salami, og kraftigere pastaretter. Kun 14.000 flasker produsert.

Jordmonn

Økologiske dyrkede druer fra Montalcino som ligger over maksimalhøyden for Brunello produksjon fra 580-600 moh. Kommer fra to enkeltmarker Le Ragnaie Fonte (vestvendt) og Le Ragnaie Lago (sørvendt). Klassisk jordsmonn med kalkholig leire og galestro (mergel).

Produsjonsmetode

Håndhøsting. Tradisjonell og spontangjæret vinifikasjon i sement tanker med 14 dager med skallmaserasjon. 12 mnd lagring på 22,5 hl store slavonske eikeliggere og 6 mnd i betongfat. Vinmarkene er sertifisert økologisk.

Druetyper

Sangiovese 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.