Om produsenten
Ragnaie drives av ekteparet Riccardo og Jennifer Campinoti som på relativt kort tid har løftet eiendommen opp på toppsjiktet i Montalcino. Ragnaie driver etter økologiske og delvis biodynamiske prinsipper og er i dag sertifisert økologisk.
Le Ragnaie besitter 28 hektar med eiendom i Montalcino, hvor det dyrkes druer og oliventrær. Vinmarkene er delt opp i tre distinkte parseller i Montalcino som gir Ragnaie mulighet til å produsere tre ulike terroir av Brunello:
1. Le Ragnaie: Vinmarkene er lokalisert i sentralsonen av Montalcino og her nyter vinstokkene av den høyeste plasseringen av noen marker i området( fra 530-60 moh med en sørvestlig eksponering). Selve Ragnaie består av 4 ulike marker.
2. Petroso: Vinmarkene er lokalisert ved Scarnacuoia veien rett nedenfor for landsbyen Montalcino, som er en del av den eldste vinmarkssonen i området. Her ligger markene på 380 moh og er omgitt av eikeskog.
3. Castelnuovo dell'Abate: Vinmarkene er lokalisert i den sørlige delen av Montalcino, plassert i front av Amiata fjellet.
Karakteristikk
Intens og delikat stil med svært lys frukt, røde bær, tørket rose og fiol, blå blomster urter, krydder og kirsebær. Saftig, frisk og svært strukturert med enorm dybde og kompleksitet. Rødbærsfrukten følger vinen hele veien og gir et balansert smaksbilde. Flotte delikate tanniner. Drikk nå etter dekantering, men vinen kan fint lagre i 12 - 20 år. Klassisk vin til klassiske retter av kalv, okse og vilt. Ca. 3000 flasker produsert.
Jordmonn
Fra enkeltvinmarken Casanovina Montosoli-eiendommen som ligger nordøstlig plassert i denne marken. Plotten er 1 hektar stor, østvendt plott på 300 meter over havet med 20 år gamle stokker. Jordsmonn er klassisk Galestro; "silt- og mergelleire fint foliert med lag av kalkstein", scheletro (jord rik på steinfragmenter og steiner) og pietrisco eller alluvial steinfragmenter som drenerer godt.
Område
Le Ragnaie har også en 0, 6 hektar godkjent for IGT Rosso Toscana i denne marken.
Produksjonsmetode
Håndplukket, spontangjæret i betongtanker, modnet 30 mnd i 33 hl slavonske eikeliggere og et år i flaske.
Druetyper
Sangiovese 100%