Om produsenten
Ragnaie drives av ekteparet Riccardo og Jennifer Campinoti som på relativt kort tid har løftet eiendommen opp på toppsjiktet i Montalcino. Ragnaie driver etter økologiske og delvis biodynamiske prinsipper og er i dag sertifisert økologisk.
Le Ragnaie besitter 28 hektar med eiendom i Montalcino, hvor det dyrkes druer og oliventrær. Vinmarkene er delt opp i tre distinkte parseller i Montalcino som gir Ragnaie mulighet til å produsere tre ulike terroir av Brunello:
1. Le Ragnaie: Vinmarkene er lokalisert i sentralsonen av Montalcino og her nyter vinstokkene av den høyeste plasseringen av noen marker i området( fra 530-60 moh med en sørvestlig eksponering). Selve Ragnaie består av 4 ulike marker.
2. Petroso: Vinmarkene er lokalisert ved Scarnacuoia veien rett nedenfor for landsbyen Montalcino, som er en del av den eldste vinmarkssonen i området. Her ligger markene på 380 moh og er omgitt av eikeskog.
3. Castelnuovo dell'Abate: Vinmarkene er lokalisert i den sørlige delen av Montalcino, plassert i front av Amiata fjellet.
Karakteristikk
Transparent mørkerød. Kompleks duft med preg av kirsebær, noe blomster, krydder, urter og modent treverk. Saftig, bærpreget med flotte kryddertoner, faste modne tanniner og kompleks og lang avslutning. Klassiker til lam, med alder viltkjøtt og det meste av røde kjøttyper.
Jordmonn
Fra forskjellige vinmarker Ragnaie – Petroso – Loreto – Fornace – Cava. Alle med sitt unike terroir men på jordsmonn preget av kalk og galestro. Vinmarkenen ligger alle i sør eller sørvestvendt retning på 380-560 moh.
Produksjonsmetode
Håndhøsting, spontangjæring i betongtanker med ca 3 ukers skallmaserasjon. 36 mnd modning på 25 hl store slavonske eikliggere.