Rødvin

Podere le Boncie Le Boncie 5

Fantatsisk intens nese av kirsebær, røde bær, blomster og urter. Svært intens og delikat vin med saftig munnfølelse, topp frukt og en uvanlig flott tanninstruktur. Passer til det meste av italiensk inspirert mat fra pastaretter, gode pizzaer, via spekemat til kalv. Drikker utrolig godt i dag, men vil fint tåle 5-6 år med god utvikling.

Italy

Vinmonopolet 369,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig og fruktig med god fasthet. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Mammolo 10% , Sangiovese 80% , Colorino 10%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2647527
  • Vinmonopol5147101
  • LuktMørk transparent blårød.
  • SmakSaftig og fruktig med god fasthet. Lang.
  • FargeMørke og røde bær og fioler.
  • ProdusentLe Boncie di Giovanna Morganti
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Toscana
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Le Boncie di Giovanna Morganti

Om produsenten

Du husker første gang du smaker Morgantis magiske viner. Vinen biter seg fast i hukommelsen fordi du blir overrasket og overveldet over frukten, saftigheten elegansen og dybden i disse vinene.

Giovanna Morgantis viner har oppnådd kultstatus og hun forgudes og beundres av mange av sine vinproduserende kolleger som den aller dyktigste.

Fra omkring 4,5 hektar vinmark på utkanten av landsbyen San Felice, i provinsen Castelnuovo Berardenga i den sørlige delen av Chianti Classico sonen, bor og produserer hun og mannen Giorgio kun to viner den fabelaktige og elegante Le Trame (tidl. Chianti Classico) og andrevinen «Cinque», eller bare ”5” om du vil. Vinmarkene ligger på 300-360 meters høyde og er primært plantet som frittstående busker, såkalte albarello, med drutypne sangiovese og lokale toskanske sorter som ciliegiolo, colorino, foglia tondo og mammolo.

Le Boncie lager viner på naturens prinsipper både i vinmark og kjeller og har lenge vært en av de mest markante skikkelsene innenfor denne bevegelsen i Italia. SIden 2011 har Giovanna kun laget viner klassifisert som IGT, da hun ikke lenger ville være del av DOCG konsortsiet som hun mener i alt for stor grad legger vekt på konformitet og standardisering av vinene fra området og på den måten ikke anerkjenner kvaliteten og dedikasjonen de små håndverksprodusentene står for.

Karakteristikk

Fantatsisk intens nese av kirsebær, røde bær, blomster og urter. Svært intens og delikat vin med saftig munnfølelse, topp frukt og en uvanlig flott tanninstruktur. Passer til det meste av italiensk inspirert mat fra pastaretter, gode pizzaer, via spekemat til kalv. Drikker utrolig godt i dag, men vil fint tåle 5-6 år med god utvikling.

Jordmonn

Jordsmonnet består av kalkholdig, steinete jord med kalkholdig leire, såkalt albarese, med store forekomster av galestro. (glimmerskifer).

Produksjonsmetode

Håndplukket, avstilket, presset, spontangjæret, ca 3 uker skallkontakt med forsiktig ekstraksjon, lagring i store botte og 500 liters fat i ca 12 mnd. Ingen klaring eller filtrering foretas og svovelmengden er svært begrenset.

Druetyper

Mammolo 10% , Sangiovese 80% , Colorino 10%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.