Rødvin

The Juice Asylum Project-Il Terzo Grado

Vinen har en lys, rubinrød farge. Den har aromaer typisk for ungdommelig Sangiovese med tydelig friske røde bær, blomster, lakrisrot og fioler. Vinen har kompleks aroma og smak med modne, saftige tanniner i munnen. Prøv den som følge til stekt eller grillet kjøtt av vaktel, perlehøns, vilt eller som følge til modne oster.

Italy

Vinmonopolet 259,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, saftig og fruktdreven med god munnfølelse. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Merlot 14% , Sangiovese 86%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4827069
  • Vinmonopolnr7681301
  • LuktMørk rød.
  • SmakFrisk, saftig og fruktdreven med god munnfølelse. Lang.
  • FargeIntens duft av kirsebær, modne røde bær, friske urter. Kompleks.
  • ProdusentClassica Srl
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Classica Srl

Om produsenten

Produsert av Alessio Guido med druer fra Avignonesi. Avignonesi har sitt navn etter familien som grunnla vinhuset. Gjennom årelang forskning og en konstant søken etter å få frem et ekte og ærlig uttrykk for Montepulciano-terroiret, har vinhuset nå sin plass blant Toscanas mest velrenommerte produsenter.

I 2009 ble Avignonesi kjøpt av Virginie Saverys. Siden overtagelsen har hun jobbet med å introdusere økologisk jordbruk i vinmarkene og tilsvarende prinsipper i produksjonen. Gjennom henne har hele vinhuset fått en ny giv og energi. De jobber nå etter en filosofi hvor de gjennom vinene ønsker å få frem det unike jordsmonnet og energien fra området. Vinene har sitt særpreg fra terroiret og årgangenes variasjon

De har klart å lage sin egen, tydelige stil samtidig som de lar de ulike årgangenes subtile variasjoner i aroma, smak og karakter komme tydelig frem. Virginie har som mål å konvertere hele eiendommen til biodynamisk drift og for hver årgang å lagre bedre viner som smaker bedre og som er sunnere for kundene og som gjennom dette bedre for fremtidige generasjoner.

Karakteristikk

Vinen har en lys, rubinrød farge. Den har aromaer typisk for ungdommelig Sangiovese med tydelig friske røde bær, blomster, lakrisrot og fioler. Vinen har kompleks aroma og smak med modne, saftige tanniner i munnen. Prøv den som følge til stekt eller grillet kjøtt av vaktel, perlehøns, vilt eller som følge til modne oster.

Jordmonn

Druene kommer fra flere vinmarker beliggende fra 275-375 m.o.h. i Montepulciano og Cortona. Jordsmonn er sub-alkalisk til alkalisk med lag av leire, sand, silt og kalkstein. Stokkene er 10-40 år gamle og oppbinding er frittstående, guyot og cordon.

Område

Vinområdet Montepulciano ligger ca 120 km syd for Firenze helt sør-øst i Toscanas og tilhører provinsen Siena. Vinmarkene er plassert mellom 250 og 650 m.o.h. og har til dels store variasjoner med tanke på jordsmonn og klima. Vino Nobile di Montepulciano fikk DOCG status i 1980. Minimum 70 % av VNdM må bestå av Prugnolo Gentile og vinen må lagres i minimum 2 år før lansering.

Produsjonsmetode

Håndplukkete druer gjæret delvis med hele klaser og karbonmaserasjon og relativtkort maserasjonstid. Deretter modnet i ståltanker i 6 mnd før den er tappet ufiltrert.

Druetyper

Merlot 14% , Sangiovese 86%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.