Hvitvin

Jean-Paul Brun Beaujolais Chardonnay Classic

Vinen har en klar strågul farge med fruktig aroma av sitrus, epler og hint av smør. I munnen har den sitruspreget smak med hint av eple og fint smørpreg med fin underliggende mineralitet. Den drikkes best lett avkjølt rundt 9-12 °C enten for seg selv eller som følge til skalldyr, hvit fisk, lyst kjøtt . Dette er en vin som fint kan nytes ung og fersk, men de beste årgangene lagrer i 4 år.

France

Vinmonopolet 229,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Ung og fruktig, preg av urter, sitrus og nøtt. Ettersmak med god lengde.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr4039590
  • Vinmonopolnr9150801
  • LuktLys grønngul.
  • SmakUng og fruktig, preg av urter, sitrus og nøtt. Ettersmak med god lengde.
  • FargeAroma med fint preg av blomst, grønne urter, sitrus og litt nøtt.
  • ProdusentJean-Paul Brun
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Jean-Paul Brun

Om produsenten

Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».

Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og en liten andel i Condrieu og Cote Rotie (!). Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.

Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Karakteristikk

Vinen har en klar strågul farge med fruktig aroma av sitrus, epler og hint av smør. I munnen har den sitruspreget smak med hint av eple og fint smørpreg med fin underliggende mineralitet. Den drikkes best lett avkjølt rundt 9-12 °C enten for seg selv eller som følge til skalldyr, hvit fisk, lyst kjøtt . Dette er en vin som fint kan nytes ung og fersk, men de beste årgangene lagrer i 4 år.

Jordmonn

Kalkholdig og steinet jordsmonn rundt Charnay. Vinmarkene ligger med syd vest vendt eksponering 300 m.o.h. som sikrer kjølig lang modning av de 35 år gamle stokkene.

Område

Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.

Produsjonsmetode

Fra 35 år gamle stokker. Håndhøstet, forsiktig presset før spontan alkoholgjæring i ståltanker, der de også modner på det fine bunnfallet i min 6 mnd.

Druetyper

Chardonnay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.