Om produsenten
Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».
Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og Saint-Amour. Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.
Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets ulike utrykk. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.
Karakteristikk
Nydelig mørkrød. Flott duft av røde og mørke bær, pepper og fiol. Kompleks. Tett, frisk og saftig med flott frukt og god struktur. Floral duft med hint av moreller og røde bær. Lang og kompleks avslutning. Prøv til det meste av lyst kjøtt, nydelig til vilt med alder.
Jordmonn
Granittholdig (rosa) jordsmonn med årer av mangan, på ca 250- 300 moh plassert i bratte skråninger og 65 år gamle vinstokker som er frittstående (gobelet)
Område
Moulin a Vent er med sine 717 hektar den største og kanskje også den mest berømte av alle cruene i Beaujolais. Thorins er en av Moulin a Vents historiske og beste climat og ligger plassert i den midtre delen av appellasjonen på den vestlige siden i forlengelsen av Rochelle. Dette climaet lager svært flotte tette og særdeles lagringsdyktige viner.
Produksjonsmetode
Håndhøstede druer sorteres før avstilking og pressing. Spontangjæring i betong med en Burgund inspirert vinifikasjon med et par ukers skallkontakt. Videre modning i rundt et år i store brukte fat og betong før tapping med minimalt bruk av svovel.