Om produsenten
Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».
Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og Saint-Amour. Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.
Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets ulike utrykk. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.
Karakteristikk
Flott transparent burgunderrød farge. Duft av røde og mørke bær, hint av pepper og fiol. Kompleks og delikat. Frisk og saftig frukt med fin syrestruktur. Lang og kompleks avslutning. Prøv til det meste av lyst kjøtt, nydelig til vilt med alder. Tåler minst 6 års modning fra årgang.
Jordmonn
Svært granittisk jord og undergrunn rik på mangan og metalloksider. De kraftige vindene som blåser over appellasjonen har en avgjørende innvirkning på modningen og konsentrasjonen av druene. Marken lager svært flotte tette og særdeles lagringsdyktige viner.
Område
Moulin a Vent er med sine 717 hektar den største og kanskje også den mest berømte av alle cruene i Beaujolais. La Tour du Bief er en av Moulin a Vents historiske og beste climat/ Lieux Dits og ligger plassert på platået øst for Chenas i Moulin à Vent appeallsjonen. La Tour du Bief er utvilsomt det første anerkjent terroiret av appellasjonen og her har det vært dyrket druer siden 1100-1200-tallet.
Produksjonsmetode
Håndhøstede druer sorteres før avstilking og pressing. Spontangjæring i betong med en Burgund inspirert vinifikasjon med et par ukers skallkontakt. Videre modning i rundt et år betong før tapping med minimalt bruk av svovel. Stokkene er 30-50 år.