Rødvin

Jean Paul Brun Moulin a Vent La Tour du Bief

Flott transparent burgunderrød farge. Duft av røde og mørke bær, hint av pepper og fiol. Kompleks og delikat. Frisk og saftig frukt med fin syrestruktur. Lang og kompleks avslutning. Prøv til det meste av lyst kjøtt, nydelig til vilt med alder. Tåler minst 6 års modning fra årgang.

Vinmonopolet 329,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Jean-Paul Brun

Om produsenten

Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».

Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og Saint-Amour. Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.

Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets ulike utrykk. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Karakteristikk

Flott transparent burgunderrød farge. Duft av røde og mørke bær, hint av pepper og fiol. Kompleks og delikat. Frisk og saftig frukt med fin syrestruktur. Lang og kompleks avslutning. Prøv til det meste av lyst kjøtt, nydelig til vilt med alder. Tåler minst 6 års modning fra årgang.

Jordmonn

Svært granittisk jord og undergrunn rik på mangan og metalloksider. De kraftige vindene som blåser over appellasjonen har en avgjørende innvirkning på modningen og konsentrasjonen av druene. Marken lager svært flotte tette og særdeles lagringsdyktige viner.

Område

Moulin a Vent er med sine 717 hektar den største og kanskje også den mest berømte av alle cruene i Beaujolais. La Tour du Bief er en av Moulin a Vents historiske og beste climat/ Lieux Dits og ligger plassert på platået øst for Chenas i Moulin à Vent appeallsjonen. La Tour du Bief er utvilsomt det første anerkjent terroiret av appellasjonen og her har det vært dyrket druer siden 1100-1200-tallet.

Produksjonsmetode

Håndhøstede druer sorteres før avstilking og pressing. Spontangjæring i betong med en Burgund inspirert vinifikasjon med et par ukers skallkontakt. Videre modning i rundt et år betong før tapping med minimalt bruk av svovel. Stokkene er 30-50 år.

Druetyper

Gamay 100%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6255046
  • Vinmonopol5113301
  • LuktRøde bær, mineralsk, pepper.
  • SmakFrisk, saftig, strukturert, bærpreget og lang avslutning.
  • FargeKlar burgunderrød.
  • ProdusentJean-Paul Brun
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Svinekjøtt
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, saftig, strukturert, bærpreget og lang avslutning.
  • Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Gamay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.