Musserende

FRV100 de Jean-Paul Brun

Lys briljant rosa med fine bobler. Svært frisk og delikat petillant med flott frisk fruktighet mot bringebær, jordbær og noe mørkere bærfrukt. Kledelig sødme som gjør den mer halvtørr enn søt. Lang frisk avslutning. Prøv til aperitif, spekemat og frukt.

France

Vinmonopolet 269,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Jean-Paul Brun

Om produsenten

Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».

Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og Saint-Amour. Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.

Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets ulike utrykk. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Karakteristikk

Lys briljant rosa med fine bobler. Svært frisk og delikat petillant med flott frisk fruktighet mot bringebær, jordbær og noe mørkere bærfrukt. Kledelig sødme som gjør den mer halvtørr enn søt. Lang frisk avslutning. Prøv til aperitif, spekemat og frukt.

Jordmonn

Kalkholdig og steinet jordsmonn rundt Charnay. Vinmarkene ligger med syd vest vendt eksponering 250-300 m.o.h. som sikrer kjølig lang modning.

Område

Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.

Produksjonsmetode

Fra 20 år gamle stokker på kalkholdig jordsmonn. Laget på Méthode Ancestrale metoden der vinen blir tappet på flaske før gjæringene er over - målet er å lage en vin på lav alkohol prosent og noe sukker. Vinen er inspirert av Bugey-Cerdon appellasjonen hvor Gamay blir laget på denne måten. Tappet uten årgang på etikett grunnet lovverket, men alltid fra en årgang.

Druetyper

Gamay 100%

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr5004528
  • Vinmonopol8126001
  • LuktFrisk fruktig duft av røde friske bær.
  • SmakFrisk saftig og fruktig med kledelig sødme. Elegant.
  • FargeLys rosa.
  • ProdusentJean-Paul Brun
  • Årgang*NV
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Ost
  • Dessert, kake, frukt
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 5/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk saftig og fruktig med kledelig sødme. Elegant.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Gamay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 8.5%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker 55 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.