Om produsenten
Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».
Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og Saint-Amour. Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.
Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets ulike utrykk. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.
Karakteristikk
Dyp burgunderrød. Svært kompleks duft av røde og mørke bær, blomster, pepper og mineraler. Frisk, saftig men strukturert, bærpreget, kompleks og lang avslutning. Drikker godt i dag men luft gjerne. Prøv til kalv fjærkre og med tiden lettere vilt. Tåler fint 10 år i en kjeller.
Jordmonn
Fleurie Les Garants er en klassifisert vinmark (i den østlige delen av Fleurie 1874) og kommer fra de eldste og beste vinstokkene fra dette terroiret, som ligger som et sydvestvendt amfi på 380 moh. Jordsmonnet er sandholdig finkornet rosa granitt over granitt rik på mica og quartz. Stokkene er 55-90 år. Les Garants er vurdert for 1er Cru appellasjon.
Område
Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.
Produksjonsmetode
Håndhøstede druer fra minimum 55 år gamle stokker fra en parsell som sorteres før avstilking og pressing. Spontangjæring i betong med Burgundinspirert vinifikasjon med tre ukers skallkontakt. Videre modning i rundt et år i store brukte fat før tapping med minimalt bruk av svovel.