Rødvin

Jean-Paul Brun Fleurie Grille Midi

Frisk og innsmigrende og kjølig nese med sublim pinotlignende frukt med innslag av bringebær, kirsebær, blomster og mineraler. Pent fyldig vin med flott frukt i munnen, glatt tekstur og fin fasthet. Saftig, strukturert og samtidig svært elegant med svært lang ettersmak. Superb til det meste av lyst kjøtt, lettere vilt og oster som brie og camembert. Dette er en vin som fint kan nytes ung og fersk, men de beste årgangene lagrer fantastisk godt, gjerne i 5-10 år. Vinner på lufting.

France

Vinmonopolet 389,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig, strukturert, bærpreget, kompleks og lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Gamay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2793107
  • Vinmonopolnr9150501
  • LuktMørk burgunderrød.
  • SmakSaftig, strukturert, bærpreget, kompleks og lang.
  • FargeKompleks, røde mørke bær, blomster, mineraler.
  • ProdusentJean-Paul Brun
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Jean-Paul Brun

Om produsenten

Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».

Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og en liten andel i Condrieu og Cote Rotie (!). Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.

Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Karakteristikk

Frisk og innsmigrende og kjølig nese med sublim pinotlignende frukt med innslag av bringebær, kirsebær, blomster og mineraler. Pent fyldig vin med flott frukt i munnen, glatt tekstur og fin fasthet. Saftig, strukturert og samtidig svært elegant med svært lang ettersmak. Superb til det meste av lyst kjøtt, lettere vilt og oster som brie og camembert. Dette er en vin som fint kan nytes ung og fersk, men de beste årgangene lagrer fantastisk godt, gjerne i 5-10 år. Vinner på lufting.

Jordmonn

Fleurie Grille Midi kommer fra de eldste og beste vinstokkene fra dette climaet som ligger som et bratt sydvestvendt amfi. Jordsmonnet er sandholdig finkornet granitt over granitt. Stokkene ble plantet på 1950 tallet.

Område

Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.

Produsjonsmetode

Håndhøstete druer fra minimum 65år gamle stokker fra to parseller sorteres før avstilking og pressing. Spontangjæring i betong med en Burgund inspirert vinifikasjon med flere ukers skallkontakt. Videre modning i rundt et år i store brukte fat før tapping med minimalt bruk av svovel.

Druetyper

Gamay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.