Musserende

Jean-Paul Brun Crémant de Bourgogne Charme Bl d Bl Extra Brut

Lys gyllen farge. Flott duft av sitrus, gjærbakst, eple, hint av blomster og kalkmineraler. Flott mousse med pene små bobler, relativt god fylde med frisk syrestruktur og lang fruktig ettersmak. En flott musserende som nytes alene eller til fisk og skalldyrsretter, kylling og spekemat. Vinen utvikler seg positivt i opptil 6 år etter angitt årgang.

France

Vinmonopolet 279,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 2/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og kremet stil, preg av eple og sitrus, streif av mineraler og kjeks.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.61 g/l
  • Sukker 5 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr2647360
  • Vinmonopolnr9106401
  • LuktMiddels dyp strågul.
  • SmakFrisk og kremet stil, preg av eple og sitrus, streif av mineraler og kjeks.
  • FargeFint preg av eple og sitrus over innslag av brøddeig og mineraler.
  • ProdusentJean-Paul Brun
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Jean-Paul Brun

Om produsenten

Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».

Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og en liten andel i Condrieu og Cote Rotie (!). Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.

Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Karakteristikk

Lys gyllen farge. Flott duft av sitrus, gjærbakst, eple, hint av blomster og kalkmineraler. Flott mousse med pene små bobler, relativt god fylde med frisk syrestruktur og lang fruktig ettersmak. En flott musserende som nytes alene eller til fisk og skalldyrsretter, kylling og spekemat. Vinen utvikler seg positivt i opptil 6 år etter angitt årgang.

Jordmonn

Kalkholdig og steinete jordsmonn rundt Charnay. Vinmarkene ble plantet i 1983 og ligger nærmere 300 m.o.h og sikrer kjølig lang modning.

Område

Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.

Produsjonsmetode

Fra 35 år gamle stokker. Håndhøstet, forsiktig presset før spontan alkoholgjæring før tapping på flaske og klassisk andregangsjæring. Modning på bunnfallet i 24-32 mnd. Dosage ca 5 g/l.

Druetyper

Chardonnay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.