Produsent
Innocent Bystander
Om produsenten
Innocent Bystander ble etablert i 2004 av Phil Sexton som et lite og uavhengig kvalitetsorientert vineri, dedikert til å lage smaksdrevne viner fra nøye utvalgte vinmarker i Yarra Valley og omegn.
Vineriet er bygd rundt prinsippene om tyngdekraft og flyt hvilket betyr at man unngår mekanisk pumping og unødig håndtering av både druer og vin. Videre er produksjon spesialtilpasset for små batcher og de jobber etter naturlige prinsipper og med naturlige ingredienser.
Gjennom årene siden etableringen har Steve Flamsteed og teamet hans økt nivåene av kompleksitet og lag i vinene fra Innocent Bystander. De bruker vill gjær og de er svært forsiktige med bruken av fat.
Både i vineriet og i besøkssenteret er de opptatt av åpenhet og transparens. Glassveggen mellom besøkssenteret og vineriet befester denne åpenheten på en god måte. De er en proff gjeng med stor takhøyde og mye lekenhet. Vinhuset ble kjøpt opp av Brown Brothers i 2015.
Karakteristikk
Vinen har lys rosa farge med fine små bobler. Den har aroma av små røde bær og sitrus med innslag av fruktblomster. I munnen er den søt og balansert med frisk syrlighet. Små bobler gir en kremet mousse og smak av jordbær, rabarbra og rosa grapefrukt. Sommerlig smaksbilde. Prøv den med jordbær, rabarbra, sorbe av fersk frukt og pai med friske bær.
Jordmonn
Fra biodynamisk drevet vinmarker i Swan Hill med alpine avsetninger og flintholdig jordsmonn
Område
Yarra Valley er i Victoria, ca 1 times kjøring nordøst for Melbourne. Dette er en av Australias kjøligste områder, og gir viner med god friskhet samt modne tanniner. Innocent Bystander selekterer frukt fra de forskjellige vinmarkene til hver enkelt vin. Vinmarkene ligger mellom 200m-400m over havet.
Produksjonsmetode
Druene (63% Gordo Muscat, oh 37% Black Muscat) høstes på natten for å beholde friskheten. Kjølt ned, presset med 6 timers skallkontakt. Gjæret i en lukket ståltank frem til de kommer til ønsket alkoholnivå. Gjæring stoppet med nedkjøling.