Om produsenten
Nicolas Idiart, er ikke bare grunnlegger av Maison Idiart men også vinmakeren til nesten alle vinene i porteføljen. Nicolas delte tidlig lidenskapen til vin med sin far og bestefar. Han ble uteksaminert fra Bordeaux, Blanquefort, bare 19 år gammel som yngste uteksaminerte vinmaker noensinne! Som født i Loire ble det naturlig for ham å jobbe i Chinon, Touraine og Muscadet, men senere også i Australia og New Zealand. Etter mange år som flying winemaker og etter hvert vinkonsulent flyttet han "hjem" til Bordeaux for å gjenoppta vinproduksjon med håndverkstilnærming. I dag lager han mindre og større partier med håndlagde viner fra Frankrikes mange kriker og kroker. I tillegg til alle hans prosjekter hjelper han gode venner med å selge dere viner både under egen og Maison Idiarts etiketter. Ikke minst har han vært en foregangsfigur med Key Kegs som han allerede har jobbet med siden 2018. Stilen på vinene er alltid stedstypiske og druenære og alltid med fokus på bærekraftighet.
Karakteristikk
Flott ungdommelig mørkerød farge. Fruktig duft preget av mørke skogsbær, røde bær, litt pepper, fiol og urter. Saftig smak av modne mørke og røde bær, litt urter og krydder, god lengde med flott struktur. Nytes best lett avkjølt til lam, kalv, okse men også saftig kylling.
Jordmonn
Fra fantastiske vinmarker i landsbyen Sainte-Cécile som har Village status. Området ligger rett nord for Orange, har middelhavsklima og jordsmonnet består av siltholdig leire og småstein, samt kalholdig stein med sandholdig leire. Stokkene er dyrket etter økologiske prinsipper, men ikke sertifisert.
Område
Sainte-Cécile er et område med over 340 hektar vinmarker beliggende nord for Orange og strekker seg over fem kommuner; Sainte Cécile les Vignes, Sérignan du Comtat og Travaillan i Vaucluse, og Suze la Rousse og Tulette i Drôme. Her lages det kun røde viner og gjennomsnittlig avkastning er så lavt som 36 hl/ha.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra vinmarker med alder på 15-30 år på et sandholdig platå. Avstilket, fem dager kaldmaserasjon, lett presset før gjæring og maserasjon i ståltankerover i 12 dager. Malolaktisk gjæring skjer i ståltanker før lang modning på bunnnfallet, før tapping med minimal filtrering.
Druetyper
Grenache 60%
, Syrah 40%