Produsent
Weing. Hirschhof
Om produsenten
Weingut Hirschhof ligger i den lille landsbyen Westhofen i Rheinhessen.
Familien har ca 30 hektar med vinmark med blant annet med beplantninger av Kirchspiel, Aulerde og Steingrube. Hirschhof drives av familien Zimmer med Tobias Zimmer i spissen, utdannet ønolog på Geysenheim.
Det har vært produsert vin på Weingut Hirschhof siden 1466 og har vært i familien siden. Tradisjoner forbundet med biodiversitet, miljø, natur, land og folk har opp gjennom århundrene vært viktig for familien.
Hirschhof har vært sertifisert økologisk siden 1991 av Ecovin. Det dyrkes en mengde forskjellige druetyper og hvert år lages det mellom 30-40 ulike cuveer. Hans toppviner produseres derfor i noen får tusen tall hvert år.
Karakteristikk
Vinen har en klar lys farge og ungdommelig duft av sitron, lime, fersken og hvite blomster. I munnen har den fin konsentrasjon, friskt eple, sitrus og steinfrukt med flott balanse med fruktsødme og balanserende syre. Tørr vin som er super match til fisk og skalldyr, skinke og grønnsaker. En vin som drikker flott i dag, men som fint kan lagres i 2-3 år etter høst.
Jordmonn
Fra marken Steingrube tett inntil Westhofen med jordsmonn bestående av kalkholdig leire fra marine sedimenter (kalkrev) som har forvitret til rød leire, såkalt Terra Rossa. Vinmarken ligger 140-180 moh og er sydvent. Stokkenes alder er mellom 12-20 år.
Område
Weingut Hirschhof holder til i landsbyen Westhofen i Rheinhessen med vinmarker rundt Westhofen og Guntersblum med flotte parseller i toppvinmarkene Kirchspiel, Aulerde og Morstein. Det er beplantet en rekke druesorter men mesteparten av markene er består av Riesling og Silvaner.
Produksjonsmetode
Vinifiert av håndplukkede druer fra Westhofen. Modnet på lees i ståltanker i 5 md.