Om produsenten
Gabrielskloof, som sholder til i Bot Rivier, ble stiftet i 2001 av Bernhard Heyns. I dag drives eiendommen av datteren Nicolene og mannen Peter-Allan Finlayson. Peter-Allan står også bak anerkjente Crystallum Wines. Vinene hos Gabrielskloof har fått et stort kvalitetsløft etter at Peter-Allan overtok som vinmaker i 2016. Det er slutt på bruk av nye eikefat og unødvendige tilsetninger.
Gabrielskloof ligger mellom to fjellkjeder; Houwhoek-området i nord og Babylonstoren-området i sør. Gården ligger 15 km i luftlinje
fra Atlanterhavet, og markene drar nytte av konstant, avkjølende maritim bris. Det er plantet 12 druesorter på eiendommen fordelt på ulike jordsmonn. På de høyestliggende, og mest vindfulle blokkene rundt selve vingården, dyrkes Sauvignon Blanc. I de mer steinete, lavtliggende vinmarkene i en nordvendt skråning, er det dyrket Syrah på Bokkveld skifer og Tablemountain sandstein. Dette er 400 millioner år gammel sjøbunn.
Vinhuset er medlem av jordbruksprogrammet til WWF, hvor de forplikter seg til biologisk mangfoldig jordbrukspraksis, bevaring av naturområder og kontinuerlig forbedring av vann- og energieffektivitet. Vineriet er sertifisert sosialt, etisk ansvarlig.
Karakteristikk
Dyp blårød farge. Dufter av knuste blåbær, svarte plommer og blandet krydder og pepper. Vinen smaker fruktig komplekst med en frisk, mynteaktig urteaktighet, pakket inn in fløyelsaktig tekstur. De karakteristiske kalkholdige tanninene holder vinen i perfekt balanse med svaært lag ettersmak. Drikk til vilt, lam okse og grill.
Jordmonn
Marken Syrah on Sandstone kommer fra består av store steiner og knust sandstein, som gjør det utrolig vanskelig for stokkene å vokse. Dette nådeløse miljøet fører til naturlig lav kraft og minimalt utbytte, noe som resulterer i en kompleks, unik vin. Selv om stokkene ser sterke ut, gir de svært lite frukt med enorm konsentrasjon.
Område
Bot River er en liten W.O. i Walker Bay-distriktet i Sør-Afrikas Western Cape, omtrent 50 kilometer fra Stellenbosch og 90 kilometer fra Cape Town. Området, strekker seg fra Houw Hoek-passet i nord til Bot River Lagoon i sør, og produserer hvite viner hovedsakelig Chenin Blanc og Sauvignon Blanc ofte fra små, uavhengig vingårder, i tillegg til røde viner laget av Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Shiraz. Området har relativt kjølig klima, med bris fra den nærliggende Walker Bay og Bot River Lagoon. Bot River ligger i utkanten av den UNESCO-registrerte Kogelberg-biosfæren, og har enormt biologiske mangfold. Det typiske landskapet i Bot River, er tett med fynbos-krattland, (minner om garrigue-krattlandet Languedoc-Roussillon). Urteaktige toner i Bot River-viner har ofte blitt tilskrevet fynbos i regionen, mens mineraliteten er gitt av jordprofilen til Table Mountain-sandstein og Bokkeveld-skifer.
Produksjonsmetode
Frukten ble håndplukket i små kasser og overført direkte til kjølerommet, hvor den ble liggende over natten. Omtrent 40% ble avstilket, mens resten ble igjen som hele klaser. Vinen ble gjæret spontant i små, åpne gjæringsbeholdere med utvidet ettergjæring. Lagret på brukte franske fat 500 liter fat i 18 måneder. Tappet ufiltrert.