Om produsenten
Maria Barrena er en driftig og særdeles dyktig jente. Sammen med Dani Sanches Nogue og broren Fernando Barrena lager hun økologisk sertifiserte viner i Navarra hos produsenten Azul y Garanza.
Equilibri Natural er Marias eget prosjekt der hun sammen med sin mann Pep, lager høykvalitets-Cava og hvitvin fra svigerfars vinmarker i San Sadurni d´Anoia - rett utenfor Barcelona.
Vinmarkene har gamle vinstokker, og kombinert med økologisk drift og lave avkastninger, er resultatet stramme, flotte og fokuserte viner.
Karakteristikk
Vinen har en svært ren, intens og frisk duft av friske bringebær og jordbær, hvite fruktblomster med kalktoner. Fruktig, ren og forfriskende med streif av autolyse og mineralitet i avslutningen. Flott rose Cava med meget flott konsentrasjon og solid lengde. Utmerket som aperitiff, men fungerer meget bra til fisk og skalldyr, spekemat og selvfølgelig klassiske tapasretter. Kan med hell også brukes til rød fisk, lyst kjøtt som kylling eller kalv. Drikkes best ung og fersk, men tåler noen år på langs.
Jordmonn
Fra to vinmarker, La Plana & La Costeta ved landsbyen L’arboç, plantet mellom 1940-73. I hovedsak svært kalkholdig leire med med noe grus fra 450 moh. Brisen fra kysten 3 km unna er med på å kjøle ned vinmarken, og blåse vekk eventuelle råteproblemer som kan oppstå.
Område
Markene rundt Arboc ligger i den høyereliggende delen av Penedes i Catalonia. Jordsmonnet og topografien varierer enormt og gir derfor utslag i forskjellige stiler.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, presses før alkoholgjæring over 20 dager i ståltank, modning på bunnfall før tapping og tradisjonell andregangsgjæring i flaske med minimum 24 mnd på bunnfall i flaske før degorgering. Ingen dosage.
Druetyper
Garnacha 80%
, Trepat 20%