Om produsenten
Fanny Sabre er på tross av sin unge alder blitt en oppsiktsvekkende respektert og kultaktig produsent i det patrialske Burgund.
Etter at Fannys far gikk bort i 2000 har hun og moren drevet familidomainet videre dog med hjelp fra blant annet Phillipe Pacalet.
I dag er det Fanny som styrer 100 % det 5 hektar store domainet fra sin nye kjeller i hjertet av Pommard. Med over 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appelasjoner, samt at hun driver en liten kafe og romutleie i Pommard har hun hendene fulle.
Alle vinmarkene er drevet etter naturlige / økologiske prinsipper og det samme kan man si om kjellerarbeidet. Fanny gjør så lite hun kan i kjelleren og bruker i dag 100 % hele klaser for sine røde viner og hun modner vinene i hovedsaklig 400 liters og for det meste brukte og delvis noen nye fat. Stilene er ytterst feminin og delikat og svært terroirdrevet.
Karakteristikk
Ekstremt flott og delikat regionalburgunder med sitrus blomster, mineraler og hint av ristede pinjekjerner på duft. Frisk og slank vin med toner av sitrusfrukt, hint av pinjekjerner, kalkmineralitet med frisk avslutning. Server til hummer og sjøkreps, stekte og posjerte fiskeretter gjerne med smørbasert saus. Drikker godt i dag, kan lagres i 3-4 år.
Jordmonn
Kommer fra vinmarker i Pommard og Meursault. Jordsmonnet er klassisk kalkholdig leire med svært god eksponering og drenering.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, presset og spontanfermentert i brukte fat og modnet i brukte og nye fat (30%) fat i 9 md.
Druetyper
Chardonnay 100%